Αρχική Αθλητικά νέα Η αξιέπαινη χειρονομία των φιλάθλων της Ipswich ενόψει Χριστουγέννων

Η αξιέπαινη χειρονομία των φιλάθλων της Ipswich ενόψει Χριστουγέννων

0
bbc.com
Dodekanisos

Απέχουμε περίπου ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα και αυτό πρακτικά σημαίνει πως σιγά σιγά κυκλοφορούν τα εισιτήρια για τις αναμετρήσεις της περιόδου των γιορτών στην Αγγλία. Μέσα σε αυτές τις ημερομηνίες φυσικά κυριαρχεί η Boxing Day, ονομασία που δίνεται στην 26η Δεκεμβρίου κάθε έτους, η οποία είναι επίσημη αργία στις Αγγλία και Ιρλανδία, αλλά και σε άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας των Εθνών με κυρίως χριστιανικό πληθυσμό. Παρόλα αυτά, η Κυριακή έχει ταυτιστεί με το γήπεδο και ειδικά οι Άγγλοι εκείνη την ημέρα γεμίζουν ασφυκτικά τα γήπεδα. Διότι όπως έχουμε τονίσει κατά το παρελθόν oι κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας, λατρεύουν το ποδόσφαιρο.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, η Ipswich Town επιθυμεί να εξαντλήσει την χωρητικότητα στην έδρα της, το «Portman Road» και στα τρία ματς που έχει την περίοδο των γιορτών. Γι’ αυτό φροντίζει να προσφέρει αυτά τα εισιτήρια σε μειωμένο κόστος. Επιπλέον παρέχει περαιτέρω έκπτωση σε όσους αγοράσουν το πακέτο και των τριών ματς μαζί.

Βλέποντας αυτές τις τιμές ένας φίλος της Ipswich, ο Matt Cattee, έγραψε στο Twitter ότι αγόρασε ένα πακέτο των τριών ματς για όποιον θέλει να πάει αλλά δεν μπορεί λόγω οικονομικών προβλημάτων. Και κάπου εδώ η καλή πλευρά των social media πήρε σάρκα και οστά.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thepubtales.com, οι φίλαθλοι της Ipswich λοιπόν προχώρησαν σε μία πανέμορφη κίνηση. Άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα, για να αγοράσουν εισιτήρια σε όσους δεν έχουν οικονομική δυνατότητα. Τελικά συγκεντρώθηκε το ποσό των 12,000 λιρών το οποίο διανεμήθηκε στον ίδιο τον σύλλογο! Η Ipswich από τη μεριά της, θα ψάξει στην κοινότητα να εντοπίσει οικογένειες που θέλουν να πάνε στα ματς. Και κάπως έτσι θα τους κάνει ένα πολύ όμορφο Χριστουγεννιάτικο δώρο εκ μέρους των ίδιων των φιλάθλων της.

Τέλος, βλέποντας την εξαιρετική χειρονομία των φιλάθλων, οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, αποφάσισαν και εκείνοι να πάρουν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments