Αρχική Αθλητικά νέα Η ATP στηρίζει τον Τζόκοβιτς

Η ATP στηρίζει τον Τζόκοβιτς

0
CREDIT:GETTY IMAGES
Dodekanisos

Θέση για την διαμάχη του κόντρα στην κυβέρνηση της Αυστραλίας και την δικαστική δικαίωση εν τέλει του Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε η ATP. 

Ειδικότερα, Ένωση Επαγγελματιών Αντισφαιριστών (ATP), τονίζει ότι ο Τζόκοβιτς θεώρησε ότι είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και γι’ αυτό έκανε το ταξίδι στη Μελβούρνη. Ωστόσο η Ένωση επανέλαβε την ισχυρή σύστασή της για εμβολιασμό όλων των αθλητών στο ATP Tour. Μάλιστα προέβη στην αποκάλυψη ότι μόλις τρεις είναι οι αθλητές από το top-100, που παραμένουν μη εμβολιασμένοι. 

Η ανακοίνωση της ATP

«Η ATP σέβεται πλήρως τις θυσίες που έχει κάνει ο λαός της Αυστραλίας από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 και τις αυστηρές πολιτικές μετανάστευσης που έχουν τεθεί σε ισχύ. Πρόσφατες επιπλοκές σχετικές με την είσοδο παικτών στην Αυστραλία όμως υπογραμμίζουν την ανάγκη για μια πιο ξεκάθαρη κατανόηση, επικοινωνία και εφαρμογή κανονισμών.

Ταξιδεύοντας στη Μελβούρνη, είναι ξεκάθαρο ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θεώρησε ότι του είχε χορηγηθεί η απαιτούμενη ιατρική εξαίρεση, ώστε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς εισόδου. Τα γεγονότα που οδήγησαν στη δικαστική διαδικασία της Δευτέρας υπήρξαν ζημιογόνα για όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας του Νόβακ για το Australian Open. Τα αιτήματα ιατρικών εξαιρέσεων αθλητών γίνονται ανεξάρτητα από την ATP, όμως είμαστε σε διαρκή επαφή με την Tennis Australia για να αναζητήσουμε διαφάνεια στην όλη διαδικασία. Καλωσορίζουμε το αποτέλεσμα του δικαστηρίου της Δευτέρας και ανυπομονούμε για μερικές συναρπαστικές εβδομάδες τένις μπροστά μας.

Γενικότερα, η ATP εξακολουθεί να συστήνει ισχυρά τον εμβολιασμό για όλους τους αθλητές του ATP Tour, που πιστεύουμε ότι είναι κομβικός για το άθλημα εντός πανδημίας. Αυτό βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν τα υγειονομικά οφέλη από τον εμβολιασμό και στη συμμόρφωση στους διεθνείς κανονισμούς ταξιδιού, που περιμένουμε να γίνουν πιο αυστηροί με τον καιρό. Μας δίνει θάρρος ότι το 97% του top-100 των αθλητών έχουν εμβολιαστεί, καθώς οδεύουμε προς το φετινό Australian Open».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments