Αρχική Videos “Η αστυνομία του Παρισιού απαγόρευσε τις διαδηλώσεις”

“Η αστυνομία του Παρισιού απαγόρευσε τις διαδηλώσεις”

0

Η αστυνομία στο Παρίσι απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις κοντά στο Κοινοβούλιο, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές συνεχίζουν να διαδηλώνουν σε όλη τη Γαλλία ενάντια στην απόφαση του Emmanuel Macron να επιβάλει αλλαγή στην ηλικία συνταξιοδότησης χωρίς κοινοβουλευτική ψηφοφορία.

Και το Σάββατο πάντως 18 Μαρτίου, οι διαδηλώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις όπως το Μπορντό, η Νάντη, η Μασσαλία, η Βρέστη και το Παρίσι, αφού τα συνδικάτα κάλεσαν σε αποφασιστική επίδειξη αντίστασης. Φοβούμενη περισσότερα προβλήματα, η αστυνομία του Παρισιού απαγόρευσε το Σάββατο περαιτέρω συγκεντρώσεις στην πλατεία και γύρω από τα Ηλύσια Πεδία απέναντι από το κοινοβούλιο, λόγω «σοβαρών κινδύνων διατάραξης της δημόσιας τάξης».

Ο Μακρόν κατέφυγε σε αμφιλεγόμενες εκτελεστικές εξουσίες για να επιβάλει το νομοσχέδιό του, το οποίο εγκρίθηκε χωρίς ψηφοφορία αλλά με την ενεργοποίηση του άρθρου 49.3 του γαλλικού συντάγματος. Αν και νόμιμη σύμφωνα με το σύνταγμα της Γαλλίας, η κίνηση εξόργισε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οδήγησε σε αυθόρμητες διαδηλώσεις στους δρόμους, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη πρόκληση για την εξουσία του προέδρου από τις διαδηλώσεις των κίτρινων γιλέκων το 2018 .

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατέθεσαν δύο προτάσεις δυσπιστίας στην κυβέρνηση που πρόκειται να συζητηθούν στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας, με στόχο να συγκεντρώσουν αρκετή υποστήριξη για την ανατροπή του υπουργικού συμβουλίου και τη διασφάλιση της κατάργησης του νόμου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments