Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Η απαξίωση της Δικαιοσύνης και των νέων επιστημόνων συνεχίζεται

Η απαξίωση της Δικαιοσύνης και των νέων επιστημόνων συνεχίζεται

0
Dodekanisos

Δελτίο Τύπου Κινήματος Αλλαγής Ν.Ε. Ν. Δωδεκανήσου:

Μετά τα voucher της ντροπής και τα επιδόματα για επαναπατρισμό συγκεκριμένων «αρίστων», για μία ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας απαξίωσης των νέων επιστημόνων και συγκεκριμένα των δικηγόρων. Με το άρθρο 43 του σχεδίου – νόμου που κατέθεσε η Κυβέρνηση, εξαιρούνται από τον θεσμό της Νομικής Βοήθειας στις ποινικές υποθέσεις η συντριπτική πλειοψηφία των νέων Δικηγόρων.

Η Νομική Βοήθεια είναι ο θεσμός με τον οποίο διορίζεται αυτεπαγγέλτως δικηγόρος προς υπεράσπιση υπόπτου ή κατηγορουμένου που δεν διαθέτει επαρκείς πόρους. Αποτελεί μια ευκαιρία για τους νέους δικηγόρους να επιδείξουν τις ικανότητές τους και φυσικά να τους παρασχεθεί μια οικονομική αποζημίωση, σε έναν κλάδο που ο ανταγωνισμός τους οδηγεί στο εξωτερικό.

Ο κύριος Τσιάρας από το βήμα της Βουλής προχώρησε σε μια πρωτοφανή απαξίωση των γνώσεων και των ικανοτήτων των νέων Δικηγόρων και υπερασπίστηκε ένα άρθρο ντροπή που στόχο έχει να εξακοντίσει νέους, μαχόμενους Δικηγόρους από την Ελληνική αγορά εργασίας. Μάλιστα, είχε το θράσος να πετάξει το μπαλάκι στους Δικηγορικούς Συλλόγους. Βέβαια, η προσφιλής τακτική της Κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες δεν φαίνεται να λανθάνει εδώ, αφού χωρίς καμία διαβούλευση προσετέθησαν άρθρα σαν το παραπάνω με αποκλειστικό στόχο την ικανοποίηση της κρυφής ατζέντας της Κυβέρνησης.

Δύο φορές, στον λόγο του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως είναι ιατρός και δεν ξέρει από θέματα Δικαιοσύνης αλλά ρωτάει τους συνεργάτες του. Προσπάθησε επίσης να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως όλα όσα ψηφίζονται είναι Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, σε κανένα σημείο της οδηγίας δεν αναφέρεται κάποιο ελάχιστο εισόδημα ή κάποια ελάχιστη εμπειρία που πρέπει να διαθέτει ένας δικηγόρος κατά τη παράστασή του σε μία ποινική δίκη. Αφού δεν ξέρει ο Υπουργός, ας ακούσει τους αρμόδιους φορείς παραμερίζοντας την αλαζονεία της “άυλης” κανονικότητας.

-Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 43 του σχεδίου – νόμου.

Εκπρόσωπος Τύπου Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής ν. Δωδεκανήσου

Νίκος Μουτσάκης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments