Αρχική Videos “Η ανθρωπότητα συμπεριφέρεται στη φύση σαν να είναι …τουαλέτα”

“Η ανθρωπότητα συμπεριφέρεται στη φύση σαν να είναι …τουαλέτα”

0

«Όπλο για τη μαζική καταστροφή της φύσης» χαρακτήρισε την ανθρωπότητα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μιλώντας στα εγκαίνια της σύσκεψης κορυφής για τη βιοποικιλότητα που πραγματοποιείται στο Μόντρεαλ. Ο ίδιος τόνισε πως «οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη φύση σαν να ήταν …τουαλέτα!». Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου, έχου6ν προσληφθεί περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί για να διατηρούν την ασφάλεια.

 

«Με την απεριόριστη όρεξή μας για ανεξέλεγκτη και άνιση οικονομική ανάπτυξη, η ανθρωπότητα έχει γίνει όπλο μαζικής καταστροφής. Αυτή η διάσκεψη είναι μια ευκαιρία της ανθρωπότητας να σταματήσει αυτά τα …όργια της καταστροφής», είπε ο Γκουτέρες και πρόσθεσε και τα εξής: «Ένα εκατομμύριο είδη απειλούνται με εξαφάνιση, το ένα τρίτο της επικράτειας του πλανήτη υποβαθμίζεται σοβαρά και το εύφορο έδαφος εξαφανίζεται, ενώ η ρύπανση και η κλιματική αλλαγή καταστρέφουν γρήγορα τους ωκεανούς».

Από τότε που ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ το 2017, ο Γκουτέρες έχει θέσει τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής μία από τις προτεραιότητές του. Εκπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες συγκεντρώνονται για να προσπαθήσουν να συνάψουν μια δεκαετία συμφωνία για τη φύση και θέτουν 20 στόχους για την διατήρηση των οικοσυστημάτων έως το 2030.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments