Η Ανοιχτή Πόλη «απασφάλισε» κατά του Κώστα Μπακογιάννη

Τα πυρά της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε η δημοτική αρχή της Αθήνας. Αφορμή στάθηκαν οι πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία «Μπάλλος». H παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ότι ο Κώστας Μπακογιάννης (δήμαρχος Αθηναίων) έκοψε 3,5 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για μεγάλη μελέτη καταγραφής του υφιστάμενου δικτύου και αντιπλημμυρικής θωράκισης του αστικού ιστού της Αθήνας. Την ίδια μόλις στιγμή, που έχει επιλέξει (σ.σ. ο Μπακογιάννης) να ρίξει άλλα τρία εκατομμύρια στη «μαύρη τρύπα» της Πανεπιστημίου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

«Η πρόσφατη κακοκαιρία, με τις τριτοκοσμικές σκηνές που διαδραματίστηκαν σε δρόμους και σχολεία της Αθήνας, απέδειξε στην πράξη πόσο κούφιες ήταν οι διαβεβαιώσεις που έδινε η δημοτική αρχή. Περί δήθεν ετοιμότητάς της να υποδεχτεί τα καιρικά φαινόμενα. Το παραδοσιακό παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών υποτιμά τους δημότες. Και προσπαθεί να αποκρύψει συγκεκριμένες επιλογές της παράταξης του Δημάρχου.

Καταργήθηκαν 3,5 εκατ. ευρώ στον βωμό της «μαύρης τρύπας» της Πανεπιστημίου

Η Ανοιχτή Πόλη από το καλοκαίρι έχει επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο την ανάγκη προετοιμασίας και συντονισμού για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης. Ιδιαίτερα για επιβαρυμένες περιοχές όπως τα Σεπόλια, ο κόμβος της Λένορμαν ή ο Προφήτης Δανιήλ. Ενώ αντίστοιχες προειδοποιήσεις υπήρχαν και από κατοίκους. Σε αντίθετη κατεύθυνση, η δημοτική αρχή μείωσε και κατένειμε αδικαιολόγητα οπισθοβαρώς τον προϋπολογισμό για τον καθαρισμό των φρεατίων και τη συντήρηση του δικτύου των ομβρίων. Η δημοτική αρχή επέλεξε επιπλέον να καταργήσει το ποσό των 3,5 εκ ευρώ που προορίζονταν για μεγάλη μελέτη καταγραφής του υφιστάμενου δικτύου και αντιπλημμυρικής θωράκισης του αστικού ιστού της Αθήνας. Την ώρα που η κλιματική κρίση απαιτεί μια συνολική μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας που να λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα. Και την ώρα επίσης που ο κ. Μπακογιάννης επιλέγει να ρίξει άλλα 3 εκατομμύρια στη «μαύρη τρύπα» της Πανεπιστημίου.

Η Ανοιχτή Πόλη κάλεσε τη δημοτική αρχή να συντονιστεί με τις ανάγκες της πόλης και να επανακαθορίσει τις προτεραιότητές της

Απτόητος από τη δυσάρεστη μέχρι τώρα εμπειρία του Μεγάλου Περιπάτου και την αρνητική γνώμη της πλειοψηφίας των πολιτών. Αλλά και την καταγραφή των προβλημάτων σε έγγραφο του Υπουργείου Μεταφορών, ο κ. Μπακογιάννης επιμένει σε μια λογική που έχει αποδειχτεί λαθεμένη. Έξω από κάθε θεσμική διαδικασία και χωρίς διαβούλευση. Με ανακοινώσεις στον τύπο για βουλεβάρτα, ο Δήμαρχος έρχεται να μονιμοποιήσει μέρος των ρυθμίσεων του Περιπάτου και να “ρίξει” άλλα 3 εκατομμύρια στην Πανεπιστημίου. Η Ανοιχτή Πόλη έχει ήδη θέσει σειρά ερωτημάτων. Κυρίως σε σχέση με τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Η οποία επιμένει σε έργα βιτρίνας στο κέντρο. Την ίδια ώρα που πολλές γειτονιές της πόλης χάνουν δημόσιους χώρους και αντιμετωπίζουν προβλήματα στοιχειωδών υποδομών. Με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να έχουν “χαθεί” στο δρόμο. Και με τις προβλέψεις για ποδηλατόδρομο να έχουν εγκαταλειφθεί, τα αμφισβητήσιμης καταλληλόλητας πλατάνια προσπαθούν να εξωραΐσουν την εμμονή του Δημάρχου σε μια αποτυχημένη ιδέα.

Καλέσαμε τη δημοτική αρχή να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το μέλλον του κτήματος Δρακόπουλου. Με ανοιχτές συγκεντρώσεις και ψηφίσματα. Καθώς και με τη χθεσινή δενδροφύτευση στο χώρο, κάτοικοι, φορείς και συλλογικότητες της περιοχής ζητούν να μπει τέλος στην εγκατάλειψη του κτήματος. Με απαλλοτρίωση του χώρου από τον Δήμο Αθηναίων και απόδοσή του στη γειτονιά ως ελεύθερου χώρου υψηλού πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού. Με παράλληλη αποκατάσταση των ιστορικών κτιρίων που έχουν απομείνει σε αυτόν.

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει άρνηση από πλευράς Κώστα Μπακογιάννη 

Η παράταξη του κ. Μπακογιάννη αρνήθηκε να συζητήσει καν το θέμα στο συμβούλιο της 5ης Κοινότητας. Ενώ και σήμερα η δημοτική αρχή δεν θέλησε να το συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη. Η περιφρόνηση όμως αιτημάτων που τίθενται από τις γειτονιές δεν ενισχύει τη δημοκρατία στην πόλη. Η Ανοιχτή Πόλη θα επιμείνει για τη συζήτηση του θέματος. Και θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων των Πατησίων. Για έναν πολύτιμο πνεύμονα στην περιοχή τους.

Η εκκρεμότητα με τη στέγαση του Εργαστηρίου Ειδικής Εκπαίδευσης Αθήνας συνεχίζει να δυσχεραίνει την καθημερινότητα των οικογενειών που το χρειάζονται. Και να αποτελεί πλήγμα για την αξιοπρέπεια όλων μας. Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να εισαχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Ώστε να μας ενημερώσει για τους σχεδιασμούς της σχετικά με την άμεση προσωρινή στέγαση του ΕΕΕΕΚ Αθήνας. Αλλά και να δεσμευτεί ως προς τις προοπτικές της ανέγερσης διδακτηρίου για τη μόνιμη μετεγκατάστασή του», τελειώνει η ανακοίνωση.

Η αναρτημένη δημοσίευση στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments