«Η 5ετη θητεία της Ούρσουλα ήταν η χειρότερη στην ιστορία της ΕΕ!»

0
Dodekanisos

Την αντικατάσταση της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν από τη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε ο Βίκτορ Όρμπαν. Μιλώντας στον όμιλο Γερμανικών μέσων ενημέρωσης Funke τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η πενταετή θητεία της ήταν η χειρότερη στην ιστορία της ΕΕ. Και το θέμα της μετανάστευσης απέτυχε παταγωγδώς όπως και αυτό της πράσινης μετάβασης του μπλοκ το οποίο είναι κάτι που έχει πάει ενάντια στα βιομηχανικά και εμπορικά του συμφέροντα».

«Η ΕΕ χρειάζεται αποτελεσματική ηγεσία και υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι πολιτικοί ικανοί να κάνουν αυτή τη δουλειά. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδειξαν επίσης ότι ο κόσμος θέλει αλλαγή στις Βρυξέλλες. Υπήρξε μια σημαντική στροφή προς τα δεξιά στις εκλογές νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με τους κυβερνώντες συνασπισμούς στη Γερμανία και τη Γαλλία να συντρίβονται συνολικά από τα δεξιά κόμματα. Όμως όπως φαίνεται τώρα, ο ίδιος κυβερνητικός συνασπισμός θα παραμείνει στην εξουσία. Δεν είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που πάνε τα πράγματα», είπε.

Ο Όρμπαν είπε επίσης ότι οι Ευρωπαίο, θα πρέπει «να ξεσηκωθούν ξανά» ενώ επαίνεσε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι έχει «101% εμπιστοσύνη» σε αυτόν και τον χαρακτήρισε «άνθρωπο της ειρήνης» επειδή «δεν ξεκίνησε ούτε έναν πόλεμο». Ο Όρμπαν υπήρξε εδώ και καιρό έντονος επικριτής της προσέγγισης της Δύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ιδιαίτερα των αποστολών όπλων στο Κίεβο.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments