Αρχική Επικαιρότητα HΠΑ: Απαλλαγή καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους ναύτες

HΠΑ: Απαλλαγή καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους ναύτες

0
U.S. Navy shipman Aaron Henderson looks over at the USNS Harvey Milk, a fleet replenishment oiler ship named after the first openly gay elected official, prior to the ship's launching in San Diego, Saturday, Nov. 6, 2021. The Navy ship is the second of six vessels in the Navy's John Lewis-class program, second to the USNS John Lewis. (AP Photo/Alex Gallardo)
Dodekanisos

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ απαλλάσσει από τα καθήκοντά τους, τους ναύτες που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Ωστόσο δεν θα προχωρήσει σε δυσμενή απόλυση από την υπηρεσία κατά του οποιουδήποτε για την απόφασή του να αγνοήσει μία άμεση στρατιωτική διαταγή, όπως αυτή του εμβολιασμού, σύμφωνα με την kathimerini.gr.

Ειδικότερα, 5.731 ναύτες ενεργού υπηρεσίας δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ενώ αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, εκτιμούν ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι πιθανό ότι δεν θα υπακούσουν στη σχετική εντολή. Μάλιστα η προθεσμία του πλήρη εμβολιασμού τους ήταν μέχρι και την 28η Νοεμβρίου. 

«Αν ένας ναύτης λάβει τη δόση εμβολίου θα το εκτιμήσουμε. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να τον διατηρήσουμε σε υπηρεσία», τονίζει στους δημοσιογράφους ο υποναύαρχος Τζέιμς Γουότερς, διευθυντής του αρμόδιου γραφείου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, για τα σχέδια και την πολιτική του στρατιωτικού προσωπικού.

Συνολικά 336.000 ναύτες έχουν εμβολιαστεί, στο πλαίσιο ενός μαζικού εγχειρήματος, το οποίο, σύμφωνα με την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού ήταν απαραίτητο προκειμένου να διατηρηθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα των πλοίων στη διάρκεια των επιχειρησιακών αποστολών τους. Οι ναύτες εντός των πλωτών μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού της Αμερικής εργάζονται σε συνθήκες με μικρές αποστάσεις για χρονικό διάστημα μηνών, που απαιτεί η ολοκλήρωση μιας αποστολής ενός πολεμικού πλοίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments