Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ «HOPE», ονομάζεται η μασκότ των Αγώνων Νήσων «Γιβραλτάρ 2019»

«HOPE», ονομάζεται η μασκότ των Αγώνων Νήσων «Γιβραλτάρ 2019»

0
Dodekanisos

Στην ανακοίνωση που έγινε από την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Νήσων του Γιβραλτάρ 2019, κα. Λίντα Αλβαρέζ, σχετικά με την μασκότ της σπουδαίας διοργάνωσης, αναφέρει:
«Είμαστε υπερήφανοι να ανακοινώσουμε, μετά από την διαδικασία να βρεθεί το όνομα του μασκότ των 18ων Αγώνων, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες του Γιβραλτάρ, το όνομα που επέλεξε η Ο.Ε. είναι το “Hope”».
«Ελπίδα», λοιπόν, το όνομα αυτού του μικρού δελφινιού, που βρίσκεται παντού γύρω μας στα νερά μας και στις θάλασσες που μας περιβάλουν. Η ιδέα κατατέθηκε από την ακροάτρια του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, Katie Rose Martinez. «Η ονομασία αυτή, δήλωσε η Πρόεδρος, προέκυψε από το παράλληλο σλόγκαν των αγώνων που είναι «Καθαρές θάλασσες, είναι το μέλλον μας».
«Δεν είναι τυχαίο, συνέχισε, ότι όταν αναζητήσει κανείς στην εγκυκλοπαίδεια την λέξη θα βρει συνώνυμα, όπως αυτοπεποίθηση, κουράγιο, έμπνευση κλπ. Όλα αυτά τα στοιχεία, έξαλλου, θα διακρίνουν τους αθλητές που θα βρεθούν στους αγώνες 6-12 Ιουλίου. Αυτά τα στοιχεία έχει προτάξει και Ο.Ε. στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση των Αγώνων για βιώσιμους αγώνες που θα συμβάλουν, με την κληρονομιά τους και την ατμόσφαιρα τους σε ένα καλλίτερο μέλλον για όλους. Από την προετοιμασία και την υλοποίηση η Ο.Ε είχε σαν κύριο μέλημα την βιωσιμότητα των αγώνων, η οποία θα εμπνεύσει και τις νέες γενιές, αλλά και την μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Ένα προφανές για όλους μας ήταν να αποφύγουμε την χρήση πλαστικού στην διαδικασία των αγώνων. Με την συνεργασία των προμηθευτών μας θα το επιτύχουμε με την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών.
Είμαστε σίγουροι, ότι μασκότ που επιλέξαμε είναι αγαπητό από όλους τους νησιώτες και το όνομα αυτού, «Ελπίδα», ταιριάζει στην κοινή προσπάθεια για καθαρές θάλασσες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments