Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ HISTORICA: Ραντεβού με την ιστορία

HISTORICA: Ραντεβού με την ιστορία

0
Dodekanisos

H Historica, που θα γίνει φέτος στη Ρόδο από 10 έως 13 Οκτωβρίου, δεν είναι απλώς ένας αγώνας. Δεν είναι μόνο μία απλή ποδηλατική συνάντηση ή ένα γεγονός που θα γυρίσει τα… ρολόγια πολλά χρόνια πίσω. Είναι όλα μαζί και πολλά… ακόμη! Είναι ένα ραντεβού με την ιστορία, είναι αγώνας, είναι συνάντηση… «γιγάντων» της ποδηλασίας, είναι ραντεβού με τη γαστρονομική παράδοση της Ρόδου, έχοντας παράλληλα πολλές εκδηλώσεις, που την μετατρέπουν σ’ ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα για το 2019. Παράλληλα με την έκθεση ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο, την «ποδηλατάδα» και το διασυλλογικό αγώνα πίστας στο ιστορικό ποδηλατοδρόμιο, πρόκειται να γίνει και μία φιλοτελική έκθεση για τους φίλους του γραμματοσήμου και με θέμα φυσικά την… ποδηλασία. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, θα υπάρξει έντονη φιλοτελική δραστηριότητα με ιστορικά γραμματόσημα, που απεικονίζουν ποδήλατα από την Ιταλία, τη Γαλλία και πολλές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για μία ακόμη δραστηριότητα που θα εμπλουτίσει την Historica και για την οποία υπεύθυνοι θα είναι ο εκπαιδευτικός Χάρης Παπακυριακού και ο Θανάσης Απέργης, που θα βάλουν όλο το… μεράκι τους και την αγάπη τους για τα γραμματόσημα, τα οποία θα παρουσιάσουν στον κόσμο.


Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του κ. Χάρη Παπακυριακού, ο οποίος ήταν αυτός που ξεκίνησε την ιδέα του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Πεταλούδων. «Ο φιλοτελισμός είναι κάτι που αρέσει σε πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και πιστεύω ότι θα προκαλέσει θετική εντύπωση. Ο κόσμος θα μπορέσει ένα δει μία ευρύτερη συλλογή, που έχει βραβευτεί σε πολλούς φιλοτελικούς διαγωνισμούς και τα εκθέματα θα έχουν καθαρά θέμα την ποδηλασία. Έχουμε αρκετό υλικό στα χέρια μας, το οποίο θέλουμε να δείξουμε στους επισκέπτες, στο «Νεστορίδειο». Για να είμαι ειλικρινής ο Θανάσης Απέργης είναι αυτός, ο οποίος έχει ‘’γιγαντώσει’’ τη συλλογή, έχοντας πάρει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις. Ο φιλοτελισμός έχει τρομερή απήχηση και ιδιαίτερη σημασία, ενώ εκτός από χρόνο απαιτούνται και πολλά χρήματα.
Η Historica αρχίζει να μετατρέπεται σε θεσμό και κάθε χρόνο ο στόχος είναι να εμπλουτίζεται με νέα πράγματα. Η Ρόδος έχει μία μεγάλη ιστορία πολλών ετών στην ποδηλασία και οτιδήποτε αφορά το άθλημα αυτό, αποτελεί ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον κόσμο. Σαν νησί η Ρόδος έχει φοβερή παράδοση, οπότε με πίστη, ομόνοια και συνεργασία θα ανεβάσουμε τον πήχη αλλά και το επίπεδο μας. Για να πετύχει κάτι χρειάζεται συνεργασία, αυτό συμβαίνει σε όλους τους τομείς της ζωής. Άρα, όσοι αγαπούν τον αθλητισμό πρέπει να βοηθήσουν και να στηρίξουν την Historica. O καθένας από την πλευρά του, με την τέχνη του, την επιδεξιότητα του καλό θα είναι να βοηθήσει. Χρειαζόμαστε ιδέες και ο φιλοτελισμός είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που αφορά καθαρά γραμματόσημα με την ποδηλασία. Έχουμε κόσμο, που στα συρτάρια του έχει φωτογραφίες από μία μοναδική Ρόδο, που είχε εξέχουσα θέση στην ποδηλασία. Όλοι μαζί σ’ ένα τραπέζι για να ακουστούν οι ιδέες, οι προτάσεις και να γίνει μία… ανεπανάληπτη Historica. Η αρχή έγινε πέρσι και ήταν ξεχωριστή και μακάρι κάθε χρόνο να είναι και καλύτερη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments