Αρχική Αθλητικά νέα Harrogate Town ή αλλιώς… οικογενειακή επιχείρηση!

Harrogate Town ή αλλιώς… οικογενειακή επιχείρηση!

0
Irving and Simon Weaver are looking forward to Harrogate’s Carabao Cup tie against Tranmere on Saturday. Photograph: Christopher Thomond/The Guardian
Dodekanisos

Η Harrogate Town από την Αγγλία αποτελεί, μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής χρονιάς στις κατηγορίες της EFL. Το Σάββατο διέλυσε 6-1 την Scunthorpe και στρογγυλοκάθισε στην δεύτερη θέση της League Two έπειτα από 11 ματς στην φετινή σεζόν. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της είναι έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Όμως, τι το ιδιαίτερο διαθέτει ένας σύλλογος από το βόρειο Yorkshire;

Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα «thepubtales», η Harrogate αποτελεί… οικογενειακή επιχείρηση! Στην κυριολεξία, καθώς ο ιδιοκτήτης της ομάδας, είναι ο Irving Weaver. Ενώ προπονητής του συλλόγου είναι ο υιός του, Simon Weaver. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Simon Weaver αποτελεί τον μακροβιότερο προπονητή στο Αγγλικό ποδόσφαιρο! Είναι στην άκρη του πάγκου της Harrogate από το 2009!  Για του λόγου το αληθές, μεταξύ 2009-2012 ήταν ποδοσφαιριστής – προπονητής.

Η ιστορία μας δεν τελειώνει εδώ. Καθώς ενεργή συμμετοχή στον σύλλογο έχει και η μητέρα της οικογένειας. Ναι μεν δεν εργάζεται στην ομάδα, αλλά από το 2009 φτιάχνει κέικ για τους αθλητές. Σε κάθε εκτός έδρας ματς. Στην Harrogate υπάρχει και ένας vegan παίκτης. Για τον οποίο έχει δημιουργηθεί ξεχωριστό κέικ. 

Η ψήφος εμπιστοσύνης από τους φιλάθλους στο πρόσωπό τους απέδωσε καρπούς

Ειδικότερα, όταν ο Irving Weaver αγόρασε τον Αγγλικό σύλλογο, αντιπροσωπεία φιλάθλων συναντήθηκε με πατέρα και υιό. Στην συνάντηση είχε γίνει μία ειλικρινής συζήτηση. Οι Weavers τους ανέφεραν πως αν δεν λειτουργήσει το μοντέλο αυτό (σ.σ. ο υιός να είναι ο προπονητής), τότε εκείνοι (σ.σ. οι Weavers) θα αποχωρούσαν από την ομάδα χωρίς να δημιουργήσουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

12 χρόνια μετά και από την προτελευταία θέση στην National League North (έκτη κατηγορία) το 2009, η Harrogate παρά το χαμηλό budget κάθε χρονιάς, βρίσκεται στις θέσεις απευθείας ανόδου στην League One! Πρωτεργάτης του επιτεύγματος φυσικά είναι ο Simon Weaver και η σκληρή δουλειά του.

Ρεκόρ προσέλευσης στο γήπεδο

Φυσικά οι φίλαθλοι δίνουν βροντερό παρών σε κάθε εντός έδρας αγώνα. Ενδεικτικά, το Σάββατο η ομάδα έσπασε ρεκόρ προσέλευσης κοινού σε εντός έδρας ματς με 3,180 ανθρώπους να έρχονται στο γήπεδο. 

 
Προφανώς και το μοντέλο που προωθεί η Harrogate, ίσως και να μην δούλευε ποτέ σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα. Κανείς δεν γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον. Στην περίπτωση της Harrogate, πάντως, οι φίλαθλοι έχουν να υπερηφανεύονται για το… κάτι διαφορετικό στο πρωτάθλημα της League Two.
 
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments