Αρχική Videos “H υπερθέρμανση του πλανήτη δεν οφείλεται στον άνθρωπο”, λένε Ρώσοι επιστήμονες

“H υπερθέρμανση του πλανήτη δεν οφείλεται στον άνθρωπο”, λένε Ρώσοι επιστήμονες

0

Διαχωρίζουν απ’ ότι φαίνεται τη θέση τους από την κυρίαρχη άποψη αναφορικά με την κλιματική αλλαγή οι Ρώσοι επιστήμονες. Και αυτό διότι ισχυρίζονται ότι «ο ανθρώπινος ρόλος στην υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικός όσο πιστεύαμε προηγουμένως». Αυτό ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι συμμετέχοντες του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου, πρώην σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, ακαδημαϊκός Sergei Glazyev (Σεργκέϊ Γκλάζιεφ), ανέφερε τα αποτελέσματα της συζήτησης στο κανάλι του στο Telegram:
«Δημοσιεύουμε την απόφαση του Επιστημονικού μας Συμβουλίου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, που ελήφθη μετά από συζήτηση δύο επιστημονικών ανακαλύψεων που αλλάζουν θεμελιωδώς τις ιδέες μας για τα αίτια και τους μηχανισμούς της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Δείχνουν, ειδικότερα, ότι η κύρια αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη και η θέρμανση της γης είναι η διάσπαση ενός ισοτόπου καλίου από το εσωτερικό της γης. Η απόδοση αυτής της ροής θερμότητας είναι 1 watt ανά τετραγωνικό μέτρο ή το ένα τέταρτο της ροής θερμότητας της ηλιακής ακτινοβολίας».

Ο ίδιος τόνισε πως, «η κύρια αιτία των τοπικών κλιματικών καταστροφών δεν είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά η αυξανόμενη εκπομπή φυσικού υδρογόνου λόγω των μεταβαλλόμενων βαρυτικών δυνάμεων της σελήνης και του ήλιου. Αυτό ισχύει και για τις πρόσφατες πυρκαγιές. Αυτή η ανακάλυψη διαψεύδει εντελώς την ιδέα του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments