Αρχική Videos H Βρετανία στέλνει νέους πυραύλους και drones στην Ουκρανία

H Βρετανία στέλνει νέους πυραύλους και drones στην Ουκρανία

0
Dodekanisos

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι στέλνει στην Ουκρανία εκατοντάδες άλλους πυραύλους και επιθετικά drones με την ελπίδα να ενισχύσει τον αγώνα του Κιέβου απέναντι στη Ρωσία.  Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy ευχαρίστησε τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak, πιστό σύμμαχο, για τα νέα όπλα, καθώς συναντήθηκαν στην Αγγλία και χαρακτήρισε την πολεμική προσπάθεια ως θέμα «ασφάλειας όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για όλη την Ευρώπη». Ο Σουνάκ είπε στον Ζελένσκι ότι «η ηγεσία σας, η γενναιότητα και το σθένος της χώρας σας αποτελούν έμπνευση για όλους μας».

Η επίσκεψη του Ζελένσκι στη Βρετανία ήταν η τέταρτη στάση του στις δυτικές συμμαχικές χώρες τις τελευταίες ημέρες, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τη στρατιωτική υποστήριξη εν όψει της αντεπίθεσης της Ουκρανίας κατά των δυνάμεων της Μόσχας για να προσπαθήσει να ανακαταλάβει περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που η Ρωσία συνεχίζει να κατέχει. Νωρίτερα είχε σταματήσει στην Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία για να συναντηθεί με τους ηγέτες τους.

«Το [Ηνωμένο Βασίλειο] είναι ηγέτης όσον αφορά την επέκταση των δυνατοτήτων μας στο έδαφος και στον αέρα», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter πριν από τη συνάντησή του με τον Σουνάκ. Ο Βρετανός ηγέτης χαρακτήρισε τις επικείμενες μάχες «μια κρίσιμη στιγμή για την αντίσταση της Ουκρανίας σε έναν τρομερό πόλεμο». Το Κρεμλίνο είπε ότι βλέπει την περισσότερη βρετανική βοήθεια στην Ουκρανία «εξαιρετικά αρνητικά», αλλά ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία δεν πιστεύει ότι τα νέα όπλα θα άλλαζαν δραστικά την πορεία του πολέμου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments