Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ H συνέντευξη τύπου για τη Historica

H συνέντευξη τύπου για τη Historica

0
Dodekanisos

Στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχείου Ρόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου για την Historica (10-13 Οκτωβρίου). Στο πάνελ βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Ταρασλιάς ο εντεταλμένος πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Πάππου, ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο εκπρόσωπος των διοργανωτών κ. Γιώργος Βογιατζής και ο παγκόσμιος έφηβος πρωταθλητής ποδηλασίας Κωνσταντίνος Λιβανός. Αναλυτικά, όσα ειπώθηκαν:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΡΑΣΛΙΑΣ (αντιδήμαρχος Ρόδου): «Η Historica είναι μία εκδήλωση που προάγει την ποδηλασία,. Η Ρόδος πάντα ήταν πόλη του ποδηλάτου και μάλιστα εδώ έγινε το πρώτο ποδηλατοδρόμιο. Ο Δήμος Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στηρίζουν την εκδήλωση, που θα έχει μέλλον. Θα βρισκόμαστε κοντά στους διοργανωτές, ώστε το ποδήλατο να βρει ξανά το ιστορικό του δρόμο».
ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ (εντεταλμένος πολιτισμού Δωδεκανήσου): Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και το επιμελητήριο Δωδεκανήσου στηρίζουν και βοηθούν τα μεγάλα γεγονότα όπως είναι η Ηistorica. Μας θυμίζει ιστορικές στιγμές, όταν Ρόδιοι ποδηλάτες αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας και βαλκανιονίκες. Αυτό το δικαίωμα μας το έδωσε το ποδηλατοδρόμιο. Να έχουμε δηλαδή πολύ καλούς αθλητές. Υπάρχουν άνθρωποι, λάτρεις και ερωτευμένοι με την ποδηλασία όπως είναι ο κ. Βογιατζής και οι συνεργάτες του, που δουλεύουν για ην πρόοδο του αθλήματος και μας παρακινούν να είμαστε δίπλα τους. Ο Περιφερειάρχης μας κ. Χατζημάρκος αγκάλιασε το μεγάλο γεγονός, που έχει σχέση με το ποδήλατο. Επίσης σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του εντεταλμένου αθλητισμού κ. Νικολή, άλλωστε ο αθλητισμός και ο πολιτισμός συμβαδίζουν. Θέλω να ευχηθώ, καλή επιτυχία στο γεγονός αυτό και απευθύνω πρόσκληση σε όλους να έρθουν δίπλα στην Historica. H είσοδος είναι ελεύθερη και όλος ο κόσμος μπορεί να έρθει και να παρακολουθήσει ορισμένες από τις μεγάλες δόξες της ποδηλασίας. Καλωσορίζω όλους τους αθλητές που θα έρθουν στη Ρόδο. Είναι τιμή και χαρά μας που ένας μεγάλος αθλητής είναι εδώ μαζί μας, ο νησιώτης, Κωνσταντίνος Λιβανός. Καλή επιτυχία σε όλους».
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΟΥ (πρόεδρος του Επιμελητηρίου): «:Θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Βογιατζή γι’ αυτή την ιδέα. Είναι η δεύτερη χρονιά που στηρίζουμε τη δράση της Historica. Ο σεβασμός στην ιστορία στον πολιτισμό και στον αθλητισμό που φέρνει η Ρόδος, είναι κάτι που πρέπει να διαφυλάξουμε, να αναδείξουμε και να προωθήσουμε σε όλα τα πέρατα της Γης. Ο τόπος μας έχει δυνατότητες, που θα φέρουν προστιθέμενη αξία στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα. Μία απ’ αυτές είναι και η Historica. Η Ρόδος έχει ζήσει μεγάλες αθλητικές στιγμές και μπορούμε να φέρουμε ψηλά το νησί. Ως Επιμελητήριο, στηρίζουμε τη δράση που έχει αυτή στόχευση. Είναι υποχρέωση μου να συγχαρώ τον παγκόσμιο πρωταθλητή Κωνσταντίνο Λιβανό, που είναι μαζί μας. Καλή επιτυχία στην Historica στηρίζουμε αυτή τη δράση που θα έχει δεδομένη επιτυχία».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΛΙΑΔΗΣ (πρόεδρος Δ.Ο.Π.Α.Ρ.): «Να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους υπεύθυνους που έχουν φροντίσει να γίνει ένα μεγάλο γεγονός που αφορά το αθλητικό και το πολιτιστικό κομμάτι. Η Historica είναι διαφήμιση για το νησί μας. Θυμάμαι την περσινή εκδήλωση που με είχε εντυπωσιάσει. Υπήρχε συναισθηματική φόρτιση πέρσι. Δεν είναι εύκολο να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις. Θα είμαστε πάντα κοντά τους, πρέπει να γίνονται θεσμοί αυτά τα γεγονότα».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ (διοργανωτής Historica): «Δειλά-δειλά πέρσι ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια για να θυμηθούμε αυτά που ζήσαμε όσοι ασχοληθήκαμε με την ποδηλασία. Υπήρχαν γεγονότα και πριν από μας, που μας μετέφεραν μεγαλύτεροι. Θέλαμε να τα συνδέσουμε αυτά και να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό και σοβαρό γεγονός στη Ρόδο. Να φέρουμε κόσμο και τουρισμό που του αρέσουν αυτές οι εκδηλώσεις των vintage ποδηλάτων. Να το προωθήσουμε σωστά και να φέρουμε κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο στον τόπο μας. Δεν είναι εύκολη διοργάνωση, προσθέσαμε και τον αγώνα της πίστας φέτος, έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στη Ρόδο τον Κωνσταντίνο Λιβανό, ένα παιδί 18 ετών. Σε μία χώρα σαν την Ελλάδα με 15 ποδηλάτες, είναι τεράστια υπόθεση να κερδίζει δύο χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και πριν να κερδίζει και στους πανευρωπαϊκούς αγώνες. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να προωθηθεί η ποδηλασία και αυτό που την περιβάλλει. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, διότι δεν ήταν εύκολο να τα οργανώσουμε όλα. Η παρουσία του Κωνσταντίνου Λιβανού στον αγώνα είναι κάτι ιδιαίτερο για όλους μας».
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ (παγκόσμιος πρωταθλητής): «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που είμαι στη Ρόδο για την Historica. Θα δείξουμε τα παλιά χρόνια του ποδηλάτου και θα θυμηθούμε όλοι πως έχει την πορεία του αθλήματος. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο μεγάλος στόχος κάθε αθλητή. Δεν υπάρχει στήριξη από την Ομοσπονδία και προσπαθούμε με δικά μας έξοδα και με πραγματικά δύσκολες συγκυρίες για το καλύτερο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments