Αρχική Videos H Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων της Αγγλίας …αδειάζει τον Μπουρλά!

H Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων της Αγγλίας …αδειάζει τον Μπουρλά!

0

Καταδίκη αποτελεί για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Albert Bourla μια πρόσφατη απόφαση που έλαβε η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με αυτή, ο CEO της φαρμακευτικής εταιρείας, “παραπλάνησε” το κοινό αναφορικά με τους εμβολιασμούς για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Ο Μπουρλά είχε ισχυριστεί σε μια συνέντευξη του στο BBC  τον Δεκέμβριο του 2021 πως “όλα τα οφέλη είναι υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών” αυτής της ηλικιακής ομάδας. Η δήλωση αυτή είχε γίνει πριν εγκριθεί το εμβόλιο από την βρετανική ρυθμιστική αρχή για αυτές τις ηλικίες.

 

Λίγο μετά τη συνέντευξη, η UsForThem, μια ομάδα εκστρατειών γονέων, υπέβαλε καταγγελία στη ρυθμιστική αρχή φαρμακευτικών προϊόντων (Φαρμακευτική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου).

Τον Φεβρουάριο του 2022 το JCVI (Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης) αποφάσισε ότι τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα μπορούσαν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά τονίστηκε ότι η απόφαση πρέπει να αφεθεί στους γονείς. Μια επιτροπή κωδικών που συγκλήθηκε από την Φαρμακευτική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι η Pfizer παραβίασε τον κώδικα με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της παραπλάνησης του κοινού, της υποβολής αβάσιμων ισχυρισμών και της αποτυχίας παροχής πληροφοριών με πραγματικό και ισορροπημένο τρόπο.

Η Pfizer άσκησε έφεση για τα ευρήματα, αμφισβητώντας έντονα τους ισχυρισμούς της UsForThem ότι ο Δρ. Burla παραβίασε την πολιτική. Ισχυρίστηκαν ότι οι παρατηρήσεις του βασίστηκαν στα «πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία» και θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από «δημόσιες ανεξάρτητες εκτιμήσεις οφελών και κινδύνων».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments