Αρχική Videos H Ρωσία έβαλε την Greenpeace στη λίστα με τις ανεπιθύμητες οργανώσεις!

H Ρωσία έβαλε την Greenpeace στη λίστα με τις ανεπιθύμητες οργανώσεις!

0

H Greenpeace συμπεριλήφθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας στη λίστα με τις ανεπιθύμητες οργανώσεις στη χώρα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν Ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής:
«Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης πρόσθεσε την Greenpeace International (Stichting Greenpeace Council, Ολλανδία), έναν διεθνή μη κυβερνητικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό, στον κατάλογο των ξένων και διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων των οποίων η δραστηριότητα αναγνωρίζεται ως ανεπιθύμητη στη Ρωσία».

Η κίνηση έγινε σύμφωνα με τα μέρη 1, 4 και 7 του άρθρου 3.1 του ομοσπονδιακού νόμου της Ρωσίας για μέτρα κατά προσώπων που εμπλέκονται σε παραβιάσεις των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και των δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ρώσων πολιτών με βάση την απόφαση του πρώτου αναπληρωτή γενικού εισαγγελέα με ημερομηνία 18 Μαΐου 2023. Στις 19 Μαΐου, η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας κήρυξε την Greenpeace ανεπιθύμητη οργάνωση. Η Ρωσία είχε προηγουμένως κινήσει ποινικές διαδικασίες εναντίον ακτιβιστών της Greenpeace το 2013, όταν προσπάθησαν να κλιμακώσουν μια υπεράκτια εξέδρα πετρελαίου στον Αρκτικό Ωκεανό που ανήκει στον κρατικό ενεργειακό γίγαντα Gazprom, για να διαμαρτυρηθούν για την παραγωγή πετρελαίου στην Αρκτική.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments