Αρχική Videos “H Ρωσία θα ηττηθεί όπως και η ναζιστική Γερμανία το 1945!”

“H Ρωσία θα ηττηθεί όπως και η ναζιστική Γερμανία το 1945!”

0

«Οι Ρωσικές δυνάμεις θα ηττηθούν στην Ουκρανία, όπως και η ναζιστική Γερμανία το 1945», είπε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Κίεβο για τον εορτασμό του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Όλο το παλιό κακό που φέρνει πίσω η σύγχρονη Ρωσία θα νικηθεί όπως ηττήθηκε ο ναζισμός. Όπως καταστρέψαμε το κακό μαζί τότε, καταστρέφουμε ένα παρόμοιο κακό μαζί τώρα. Έχω υποβάλει ένα νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο για τον επίσημο εορτασμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ουκρανία, επίσης, στις 8 Μαΐου».

Η κίνηση αυτή είναι απλώς η τελευταία από μια σειρά βημάτων που έχει κάνει η Ουκρανία τα τελευταία χρόνια για να αποστασιοποιηθεί από τη Μόσχα, μεταξύ άλλων με τη μετονομασία των δρόμων και των πόλεων που ονομάζονται από σοβιετικά πρόσωπα. Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία θα εορτάσει την Ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου, η οποία προωθεί την ειρήνη και την ενότητα στην ήπειρο.

Η ΕΕ χαιρέτισε την κίνηση και είπε ότι η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθεί το Κίεβο για συνομιλίες με τον Ζελένσκι την Τρίτη 9 Μαίου. Ο Ζελένσκι πρόσθεσε πως «το Κρεμλίνο είναι υπεύθυνο για επιθετικότητα και προσάρτηση, κατοχή και απέλαση, καθώς και για μαζικές δολοφονίες και βασανιστήρια. Όλα αυτά θα απαντηθούν με τη νίκη μας — τη νίκη της Ουκρανίας και του ελεύθερου κόσμου».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments