Αρχική Videos “H Ρωσία θα επιστρέψει στη Χερσώνα, στρατηγική η προσωρινή αποχώρηση της”

“H Ρωσία θα επιστρέψει στη Χερσώνα, στρατηγική η προσωρινή αποχώρηση της”

0
Dodekanisos

Την πεποίθηση ότι η Ρωσία θα επιστρέψει στη Χερσώνα εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Βασίλη Κασίν μιλώντας στο Sputnik. Τόνισε ότι η απόφαση να αποσυρθούν τα στρατεύματα είναι το αποτέλεσμα της στρατιωτικής στρατηγικής της Ρωσίας που στοχεύει στην εξουθένωση του εχθρού.

«Σε αυτήν τη στρατηγική, ο έλεγχος της επικράτειας δεν είναι σημαντικός – αυτό που έχει σημασία είναι η ελαχιστοποίηση των δικών του απωλειών, η αύξηση των απωλειών του αντιπάλου και η καταστροφή της οικονομίας του αντιπάλου». Η Ρωσία στοχεύει να διεξαγάγει έναν παρατεταμένο πόλεμο, καταστρέφοντας σταδιακά την Ουκρανία και αυξάνοντας το κόστος υποστήριξης της Ουκρανίας για τη Δύση», εξηγεί ο Ρώσος ειδικός.

Σύμφωνα με τον Kashin, όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση προς άλλες κατευθύνσεις. «Γενικά, είτε αρέσει σε κανέναν είτε όχι, η λογική των ρωσικών ενεργειών είναι να καταστρέψουν την οικονομία της Ουκρανίας, ελαχιστοποιώντας παράλληλα το δικό τους κόστος». Γι’ αυτό τα μειώνουν όπου είναι δυνατόν» καταλήγει ο αναλυτής.

Ο ηγέτης του Φιλελεύθερου-Δημοκρατικού Κόμματος, ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι, χαρακτήρισε τη μεταφορά των ρωσικών δυνάμεων στην αριστερή όχθη του Δνείπερου μια σωστή απόφαση που είναι απαραίτητη για να σωθούν οι ζωές Ρώσων στρατιωτών.

«Όσον αφορά την απόσυρση των στρατευμάτων από τη δεξιά όχθη, είναι μια αναγκαστική απόφαση, είναι η σωστή απόφαση, έχοντας κατά νου ότι σώζονται οι ζωές των στρατιωτών μας. Σίγουρα θα επιστρέψουμε στη Χερσώνα, σίγουρα θα κερδίσουμε στο άμεσο μέλλον».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments