Αρχική Videos H Ρωσία προειδοποιεί ανοιχτά τη Νορβηγία

H Ρωσία προειδοποιεί ανοιχτά τη Νορβηγία

0
Dodekanisos

Αναστάτωση προκάλεσε στη Ρωσία, η απόφαση της Νορβηγίας να ενισχύσει τον στρατό της. «Το Όσλο είναι πλέον μεταξύ των πιο ενεργών υποστηρικτών της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το TASS .
«Θεωρούμε τέτοιες εξελίξεις κοντά στα ρωσικά σύνορα ως σκόπιμη επιδίωξη του Όσλο για μια καταστροφική πορεία προς την κλιμάκωση των εντάσεων στην ευρωαρκτική περιοχή και την τελική καταστροφή των ρωσο-νορβηγικών σχέσεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Ρωσία προειδοποιεί ανοιχτά την Νορβηγία ότι τέτοιες ενέργειες μπορούν να αποτελέσουν το τέλος τοων σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Όσλα. Στη δήλωσή της, η Ζαχάροβα προειδοποίησε επίσης ότι τυχόν περαιτέρω «μη φιλικές ενέργειες θα ακολουθηθούν από έγκαιρη και επαρκή απάντηση».

Σε δηλώσεις που έκανε, ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στούρε, τόνισε και τα εξής:
«Σήμερα, δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι η Ρωσία θα θέλει να εμπλέξει τη Νορβηγία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα απευθείας στον πόλεμο. Αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία καθιστά απαραίτητο για όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ να είναι πιο προσεκτικές».

Η Νορβηγία έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν ασκήσεις και εδώ και καιρό φιλοξενεί εκ περιτροπής αναπτύξεις αμερικανικών στρατευμάτων για εκπαίδευση στην Αρκτική. Η ανακοίνωση της Ρωσίας έρχεται εβδομάδες αφότου η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τη Βασιλική Νορβηγική Αεροπορία, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments