Αρχική Videos “H Ρωσία είναι η μεγάλη απειλή για τη Δύση και το ΝΑΤΟ”

“H Ρωσία είναι η μεγάλη απειλή για τη Δύση και το ΝΑΤΟ”

0

Ως μεγάλη απειλή για το ΝΑΤΟ και όλα τα Δυτικά έθνη, χαρακτηρίζει τη Ρωσία ο επικεφαλής της  Τσεχικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ασφαλείας (BIS), Μιχάλ Κουντέλκα. Η υπηρεσία μάλιστα δημοσίευσε μια ετήσια έκθεση στην οποία κατονομάζει τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν ως έθνη που εμπλέκονται σε «κατασκοπευτικές και ανατρεπτικές δραστηριότητες» με στόχο την Τσεχική Δημοκρατία.

«Η Ρωσία μας έχει χαρακτηρίσει ως εχθρό της. Και η Ρωσία θέλει να καταστρέψει τον εχθρό της, δηλαδή εμάς, το ΝΑΤΟ και τη δυτική κοινότητα», είπε ο Κουντέλκα σε μια ομάδα από αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες των υπηρεσιών πληροφοριών που φιλοξενήθηκε από το τσεχικό κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα. Η Μόσχα «θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, όλες τις δυνατότητες που έχει» για να επιτύχει αυτόν τον στόχο, υποστήριξε.  Ο Koudelka είπε επίσης ότι οι δραστηριότητες της Ρωσίας απειλούν «την ενωμένη δράση των κρατών μελών της ΕΕ», αποκαλώντας αυτό έναν από τους «μεγαλύτερους κινδύνους» που αντιμετωπίζει η δυτική κοινότητα όταν πρόκειται για τη Μόσχα. Πιστεύει ότι η Ρωσία επιδιώκει να πείσει τους Ευρωπαίους ότι τα ενεργειακά της αποθέματα είναι απαραίτητα για την ευημερία της Ευρώπης και ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία βλάπτουν περισσότερο τους Ευρωπαίους παρά τους Ρώσους.

Ούτε η Μόσχα ούτε το Πεκίνο έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τις δηλώσεις Koudelka και την έκθεση της BIS. Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των δυτικών εθνών είναι εξαιρετικά τεταμένες λόγω της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, στην οποία οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην Ευρώπη και αλλού έχουν υποστηρίξει την Ουκρανία με οικονομική και στρατιωτική βοήθεια.
Η Τσεχική Δημοκρατία υιοθέτησε σκληρή στάση κατά της Ρωσίας στην αρχή της σύγκρουσης, συμμετέχοντας σε όλες τις δυτικές κυρώσεις στη Μόσχα, απαγορεύοντας στους Ρώσους να εισέλθουν στη χώρα και έγινε ένα από τα λίγα δυτικά έθνη που έστειλαν τα σοβιετικά άρματα μάχης τους στην Ουκρανία .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments