Αρχική Videos “H Ρωσία είναι αυτή που πρέπει να καλύψει το κόστος ανοικοδόμησης της...

“H Ρωσία είναι αυτή που πρέπει να καλύψει το κόστος ανοικοδόμησης της Ουκρανίας”

0
Dodekanisos

Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να καλύψει το κόστος της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν στο CNN. Οι ΗΠΑ συζητούν πιθανούς τρόπους χρήσης των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν παγώσει στη Δύση προκειμένου να ενισχύσουν την Ουκρανία, αλλά εξακολουθούν να παραδέχονται ότι υπάρχουν ορισμένοι νομικοί περιορισμοί σχετικά με το τι μπορεί να γίνει με αυτά.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν η Ρωσία θα έπρεπε να πληρώσει για τη «ζημία» που προκλήθηκε στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, η Yellen απάντησε ότι είναι «μια ευθύνη που νομίζω ότι η παγκόσμια κοινότητα αναμένει να αναλάβει η Ρωσία». Το σχόλιο της Yellen ήρθε λίγες μέρες αφότου η Victoria Nuland, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις, είπε ότι η Ουάσιγκτον εργάζεται για να κάνει την Μόσχα να πληρώσει για « όλα αυτά που έχει σπάσει». Σύμφωνα με τη Νούλαντ, το Κογκρέσο των ΗΠΑ εξουσιοδότησε το υπουργείο Δικαιοσύνης να χρησιμοποιήσει «περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν από Ρώσους ολιγάρχες» για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Πριν μερικές ημέρες πάντως, η γερμανική εφημερίδα Die Welt ανέφερε, επικαλούμενη ένα εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ, ότι το μπλοκ θα πρέπει τελικά να επιστρέψει τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία στη Ρωσία. Τα χρήματα δεν μπορούν να κρατηθούν επ’ αόριστον από την ΕΕ ή να εκτραπούν στην Ουκρανία, αναφέρει το έγγραφο. Η Μόσχα κατηγόρησε προηγουμένως κάθε πιθανή απόπειρα της Δύσης να μεταφέρει κατασχεθέντα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία ως «βαρβαρότητα». Εάν χρειαστεί, η Ρωσία θα απαντήσει με το ίδιο είδος, προειδοποίησε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments