Αρχική Videos H Ρωσία “απαντάει” στον Καναδά για τα περί …”αλλαγής καθεστώτος”

H Ρωσία “απαντάει” στον Καναδά για τα περί …”αλλαγής καθεστώτος”

0

Στην ανατροπή της Ρωσικής κυβέρνησης, πέρα από την οικονομική και διπλωματική απομόνωση της χώρας προσβλέπει η Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Melanie Joly, με δηλώσεις που έκανε και οι οποίες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως «η Οτάβα επιδιώκει δυνητική αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία», απαντώντας σχόλια δημοσιογράφων.
 Η τοποθέτηση της προκάλεσε την αντίδραση του Ρώσου πρέσβη στον Καναδά  Oleg Stepanov  ο οποίος είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Μπερδεύτηκα αρκετά όταν άκουσα από την Καναδή υπουργό Εξωτερικών Melanie Joly ότι στόχος της είναι η αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία. Έτσι δίνει οδηγίες στην καναδική πρεσβεία στη Μόσχα; Και παρεμπιπτόντως, τι αντίδραση θα περιμέναμε αν, για παράδειγμα, κάποιος στη Μόσχα έλεγε ότι ο στόχος της Ρωσίας είναι η αλλαγή καθεστώτος» στην Οτάβα;».

Όταν η Joly κλήθηκε να διευκρινίσει τα σχόλιά της, υποστήριξε ότι ο στόχος του Καναδά είναι «σίγουρα» να «αδυνατίσει την ικανότητα της Ρωσίας να εξαπολύει επιθέσεις κατά της Ουκρανίας», ζητώντας επίσης να διασφαλιστεί ότι ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και άλλοι υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι «θα λογοδοτήσουν».

Η δήλωση της υπουργού Εξωτερικών για την «αλλαγή καθεστώτος» ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση της Οτάβα για νέα απαγόρευση των εισαγωγών χάλυβα και αλουμινίου από τη Ρωσία. Σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Βιομηχανίας, ο Καναδάς εισήγαγε μόλις 79 εκατομμύρια δολάρια χάλυβα από τη χώρα πέρυσι και ελαφρώς υψηλότερα 208 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments