Αρχική Videos “H πιο σημαντική κρίση είναι η κλιματική αλλαγή, όχι ο πόλεμος!”

“H πιο σημαντική κρίση είναι η κλιματική αλλαγή, όχι ο πόλεμος!”

0

«Η πιο σημαντική κρίση δεν είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά η κλιματική αλλαγή!». Αυτό επισημαίνει σε άρθρο του για το Irish Examiner ο Τζόρτζ Σόρος προειδοποιώντας ότι «ο κόσμος θα πρέπει να προετοιμαστεί για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αυτό έχει να κάνει με το κλίμα». Ο Σόρος τόνισε ότι το παγκόσμιο κλίμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι συμβαίνει στη βόρεια πολική περιοχή.

«Οι άνεμοι συνήθιζαν να φυσούν σε προβλέψιμη αριστερόστροφη φορά. Ωστόσο, ο ψυχρός αέρας από τη βόρεια πολική περιοχή ρέει τώρα έξω και αντικαθίσταται από θερμό αέρα που εισέρχεται από άλλες περιοχές. Αυτή η αλλαγή σημαίνει ότι η Αρκτική έχει θερμανθεί τέσσερις φορές πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο κόσμο τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες», επεσήμανε ο Σόρος.

Ο Σόρος πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία αποσπά την προσοχή των παγκόσμιων ηγετών από αυτό το σημαντικό ζήτημα. Ωστόσο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η σύγκρουση δεν θα την απασχολήσει για πολύ ακόμη, καθώς πιστεύει ότι η ήττα της Ρωσίας είναι «αναπόφευκτη». Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα ήθελε μια κατάπαυση του πυρός, αλλά «δεν θέλει να το παραδεχτεί».

Στο άρθρο του  ο Σόρος συνέχισε τονίζοντας ότι «οι περισσότερες από τις σημαντικές προβλέψεις που έκανα σχετικά με τον πόλεμο πριν από έναν μήνα – συμπεριλαμβανομένου ότι μια ισχυρή ανοιξιάτικη επίθεση της Ουκρανίας θα αλλάξει αποφασιστικά την παλίρροια – είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments