H Ούρσουλα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αντλούν χρήματα από την Ευρώπη!

0
Dodekanisos

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επέκρινε την Ουάσιγκτον για την επιθετική οικονομική της πολιτική απέναντι στην Ευρώπη. Κατά τη γνώμη της, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντλούν ενεργά κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ursula von der Leyen υπολόγισε τις απώλειες από τη διακίνηση ευρωπαϊκού χρήματος στο εξωτερικό σε 300 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χάνει 300 δισ. ευρώ ευρωπαϊκών αποταμιεύσεων, οι οποίες μεταφέρονται στο εξωτερικό κάθε χρόνο, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά είναι τα χρήματα που χρειάζονται οι εταιρείες μας και υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητά μας είπε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ursula von der Leyen ανέφερε επίσης ότι μαζί με τα χρήματα, καταρτισμένο προσωπικό από την Ευρώπη ρέει στην Αμερική, γεγονός που δημιουργεί έλλειψη σε πολλές βιομηχανίες.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές της εβδομάδας κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να επενδύσουν χρήματα στη στρατιωτική βιομηχανία στην Ευρώπη, ώστε αυτά τα χρήματα να μην πάνε σε τρίτες χώρες. Πρότεινε να ενώσει ολόκληρο το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της ηπείρου σε μια ενιαία δομή και να υποβάλει την υποψηφιότητά της για τη θέση του μελλοντικού ηγέτη μιας τέτοιας ένωσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments