Αρχική Videos H Ουκρανία απειλεί με μποϊκοτάζ την Ολυμπιάδα του 2024

H Ουκρανία απειλεί με μποϊκοτάζ την Ολυμπιάδα του 2024

0

Έτοιμη να μποϊκοτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 είναι η Ουκρανία αν τελικά επιτραπεί σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να πάρουν μέρος. Τη σχετική προειδοποίηση έκανε ο Υπουργός Αθλητισμού της χώρας Βαντίμ Χούτσαϊτ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) δήλωσε ότι διερευνά επιλογές για την επανένταξη αθλητών και από τις δύο χώρες στο Ολυμπιακό στάδιο, 11 μήνες μετά την επιβολή κυρώσεων από τη ΔΟΕ στη Ρωσία και τη Λευκορωσία μετά την έναρξη της στρατιωτικής δράσης στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο Ουκρανός υπουργός Αθλητισμού, ο οποίος είναι επίσης ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας (NOCU), είπε ότι θα ασκήσει πίεση για να διασφαλίσει ότι η απομόνωση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τις διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις θα συνεχιστεί.

«Για ολόκληρη την ουκρανική αθλητική κοινότητα, αυτό είναι ζήτημα αρχής! », έγραψε στο Facebook, προσθέτοντας και τα εξής: «Σε αυτό μας στηρίζει τόσο ο Πρόεδρος του κράτους μας όσο και όλη η κοινωνία. Απευθυνθήκαμε και θα απευθυνθούμε σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση και των οποίων οι απόψεις μπορούν να ακούσουν τα μέλη της ΔΟΕ. Η θέση μας είναι αμετάβλητη: όσο υπάρχει πόλεμος στην Ουκρανία, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές δεν πρέπει να βρίσκονται σε διεθνείς αγώνες! Αν δεν ακουστούμε, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρουμε και να αρνηθούμε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments