«H Ουάσινγκτον δεν θέλει ειρήνη στην Ευρώπη!»

0
Dodekanisos

«Βολές» κατά της Ουάσινγκτον εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά με δηλώσεις που έκανε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ. Κάνοντας σχόλιο για το τελευταίο πακέτο όπλων αξίας 275 εκατομμυρίων δολαρίων που θα σταλεί στην Ουκρανία, επεσήμανε τα εξής:
«Η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται να επιδιώξει την ειρήνη στην Ευρώπη και απλώς παρατείνει τα δεινά του καθεστώτος του Βολόντιμιρ Ζελένσκυ.


Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αυτή τη νέα προμήθεια θανατηφόρων προϊόντων από την τοπική αμυντική βιομηχανία την ίδια μέρα που η ρωσική ηγεσία επιβεβαίωσε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις».
«Η Ουάσιγκτον δεν θέλει ειρήνη στην Ευρώπη. Κάνει τα πάντα για να παρατείνει τη σύγκρουση και να αυξήσει τις απώλειες στη ρωσική και την ουκρανική πλευρά, συμπεριλαμβανομένων των αμάχων».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπό την προϋπόθεση ότι οι συνομιλίες βασίζονται στην τρέχουσα πραγματικότητα στο πεδίο. «Αλλά με ποιον να διαπραγματευτούμε; Αυτή είναι μια περίεργη ερώτηση, συμφωνώ», είπε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, σημειώνοντας ότι «η νομιμότητα του νυν αρχηγού του[ουκρανικού κράτους έχει λήξει». Εναπόκειται στο νομικό σύστημα της Ουκρανίας, το κοινοβούλιο, το συνταγματικό δικαστήριο και άλλα όργανα να καθορίσουν πώς θα προχωρήσουν, είπε ο Πούτιν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments