Αρχική Videos H ομάδα wagner ύψωσε Ρωσικές σημαίες στο Μπαχμούτ

H ομάδα wagner ύψωσε Ρωσικές σημαίες στο Μπαχμούτ

0

H ιδιωτική ομάδα Wagner ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε το Μπαχμούτ! Κυκλοφόρησε μάλιστα πλάνα που δείχνουν την έπαρση της Ρωσικής σημαίας σε κτίρια. Τα video δείχνουν μεταξύ άλλων πως οι μαχητές φέρουν τις σημαίες  της Ρωσίας και του Ομίλου Wagner και τις εγκαθιστούν στις στέγες πολυώροφων κτιρίων που καταστράφηκαν σε μάχες.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ομάδας Γεβγκένι Πριγκόζιν, ανακοίνωσε την καθιέρωση πλήρους ελέγχου στην πόλη. Ευχαρίστησε τον ρωσικό λαό που υποστήριξε τους μαχητές, αναφέροντας ξεχωριστά τους στρατηγούς Σεργκέι Σουροβίκιν και Μιχαήλ Μιζίντσεφ, οι οποίοι «κατέστησαν δυνατή την πραγματοποίηση αυτής της δύσκολης επιχείρησης», όπως είπε.

Ο Πριγκόζιν σημείωσε επίσης ότι από τις 25 Μαΐου, H Βάγκνερ θα αρχίσει να αποσύρει τις μονάδες του από το Μπαχμούτ για ανάπαυση και επανεκπαίδευση. Οι μαχητές της ομάδας θα δημιουργήσουν επίσης «τις απαραίτητες γραμμές άμυνας». Ο έλεγχος του οικισμού θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Το Μπαχμούτ βρίσκεται στα βόρεια της μεγάλης πόλης Gorlovka . Είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για τον εφοδιασμό του ουκρανικού ομίλου στο Donbass  ενώ για πολλούς μήνες γίνονταν σκληρές μάχες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments