Αρχική Videos “H οικονομία της Ρωσίας ακμάζει παρά τις Δυτικές κυρώσεις”

“H οικονομία της Ρωσίας ακμάζει παρά τις Δυτικές κυρώσεις”

0

Ακμάζει η Ρωσική οικονομία παρά τις Δυτικές κυρώσεις, σύμφωνα με τα όσα δήλωση ο πρωθυπουργός της χώρας Μιχαήλ Μισούστιν. Ο ίδιος, μιλώντας σε επιχειρηματικό φόρουμ της Σαγκάης τόνισε επίσης ότι ο πληθωρισμός στη Ρωσία συνέχισε να επιβραδύνεται και είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη.

«Από τις αρχές Μαΐου, ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 2,3% σε ετήσια βάση. Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών », δήλωσε ο Mishustin. Ο δείκτης συνέχισε να υποχωρεί μετά από απότομη πτώση στο 3,51% τον Μάρτιο από 10,99% τον Φεβρουάριο. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ κάτω από τον κυβερνητικό στόχο του 5% για το έτος».
Συγκριτικά, η Ελβετία κατέγραψε πληθωρισμό 2,6% τον Απρίλιο, ο δεύτερος χαμηλότερος μετά τη Ρωσία.

Η μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, η Γερμανία, είδε τις τιμές να αυξάνονται με ρυθμό 7,2%, η Γαλλία – 5,9%, η Ιταλία – 8,2%. Ο ετήσιος πληθωρισμός για την Ευρωζώνη καταγράφηκε στο 7%. Ο Μισούστιν ανακοίνωσε επίσης ότι το ποσοστό ανεργίας στη Ρωσία μειώθηκε στο ιστορικό χαμηλό του 3,5%. Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει προγράμματα μεγάλης κλίμακας για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στις περιφέρειες για να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments