Αρχική Videos “H νίκη της Μελόνι απειλεί τη δημοκρατία”, είπε ο Biden

“H νίκη της Μελόνι απειλεί τη δημοκρατία”, είπε ο Biden

0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, λέγοντας ότι η ιστορική της εκλογική νίκη απειλεί τη δημοκρατία. O ίδιος χρησιμοποίησε τα αποτελέσματα των εκλογών της Ιταλίας ως «προειδοποίηση για το τι θα μπορούσε να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν «η πολιτική του έθνους υποκύψει στις αυξανόμενες αυταρχικές παρορμήσεις», όπως είπε.

«Μόλις είδατε τι συνέβη στην Ιταλία σε αυτές τις εκλογές», είπε ο Μπάιντεν. Βλέπετε τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος που μπαίνω στον κόπο να το σχολιάσω είναι ότι δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος για αυτό που συμβαίνει». Τα σχόλια του Μπάιντεν έρχονται εν μέσω του ολοένα και πιο εμπρηστικού τόνου του για δεξιούς πολιτικούς και ψηφοφόρους. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ηλικιωμένος πρόεδρος  είπε ότι ο πρώην Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι «Ρεπουμπλικάνοι MAGA αντιπροσωπεύουν έναν εξτρεμισμό που απειλεί τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας μας».

Η Giorgia Meloni του κόμματος «Brothers of Italy» έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, συγκεντρώνοντας περίπου το 26% των ψήφων. Στη νικητήρια ομιλία της, η Μελόνι είπε «Η Ιταλία μας επέλεξε». «Δεν θα προδώσουμε [τη χώρα] όπως δεν έχουμε κάνει ποτέ»,  είπε . «Αυτή είναι μια νύχτα περηφάνιας για τους Brothers of Italy, αλλά είναι ένα σημείο εκκίνησης, όχι μια γραμμή τερματισμού». 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments