Αρχική Videos “H Μόσχα θέλει μια νέα παγκόσμια τάξη που δεν θα είναι μονοπολική!”

“H Μόσχα θέλει μια νέα παγκόσμια τάξη που δεν θα είναι μονοπολική!”

0

Η ΜΟΣΧΑ θέλει όλες οι ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ουκρανία να επικεντρωθούν στη δημιουργία μιας «νέας παγκόσμιας τάξης», σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων France-Presse (AFP) που επικαλείται τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ είπε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία θα είναι δυνατές μόνο όταν ληφθεί μέριμνα για την εγκαθίδρυση μιας «νέας παγκόσμιας τάξης», στην οποία δεν θα υπάρχει αμερικανική ηγεμονία. «Οι διαπραγματεύσεις θα είναι δυνατές μόνο όταν ληφθούν υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα», επεσήμανε. «Πρόκειται για τις αρχές στις οποίες θα βασιστεί η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων». Σύμφωνα με το πρακτορείο, πρόσθεσε ότι η Ρωσία απορρίπτει τη «μονοπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων υπό την ηγεσία ενός ηγεμόνα».

Από την αρχή του πολέμου, η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι ηγείται ενός αγώνα κατά της αμερικανικής κυριαρχίας στη διεθνή σκηνή και ότι η επίθεση κατά της Ουκρανίας είναι μέρος αυτού του αγώνα. Το Κρεμλίνο δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να συνεχίσει την επίθεσή του και ότι δεν βλέπει διπλωματική λύση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Λαβρόφ είπε ότι τα εμπόδια στις ρωσικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων γίνονται πιο δύσκολα ενώ έκανε λόγο για αποτυχία εφαρμογής των όρων της σύμβασης εξαγωγής σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments