Αρχική Videos H Μόσχα “αδειάζει” τον Εμμανουέλ Μακρόν

H Μόσχα “αδειάζει” τον Εμμανουέλ Μακρόν

0

«Η Γαλλία δεν μπορεί να μεσολαβήσει στον πόλεμο της Ουκρανίας επειδή τάσσεται ανοιχτά στο πλευρό της Ουκρανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Κίνα.

«Το Παρίσι δύσκολα μπορεί να φιλοδοξεί να διαμεσολαβήσει αυτή τη στιγμή, επειδή τάσσεται με ένα από τα μέρη της σύγκρουσης», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η Γαλλία είναι «άμεσα και έμμεσα» στο πλευρό της Ουκρανίας. Ο ίδιος υπενθύμισε και τα εξής:

«Η Γαλλία έχει υποστηρίξει και τους δέκα γύρους κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας και έχει προμηθεύσει στην Ουκρανία μια σειρά οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινούμενων οβίδων Caesar, αντιαεροπορικών πυραύλων Crotale και ελαφρών αρμάτων μάχης AMX-10. Το Παρίσι έχει επίσης εκπαιδεύσει ουκρανικά στρατεύματα σε γαλλικό έδαφος ως μέρος ενός προγράμματος βοήθειας της ΕΕ για το Κίεβο».

Ο Μακρόν επικρίθηκε από τις ΗΠΑ τη Δευτέρα για τα σχόλιά του σχετικά με τη «στρατηγική αυτονομία» της ΕΕ στις σχέσεις με την Κίνα. Ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης είχε πει ότι δεν ήταν προς το συμφέρον της ΕΕ να υποδαυλίσει τη σύγκρουση για την Ταϊβάν. Ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, Ρεπουμπλικανός της Φλόριντα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, είπε ότι οι ΗΠΑ ξοδεύουν πολλά για έναν «ευρωπαϊκό πόλεμο» και ίσως θα έπρεπε να αφήσουν την ΕΕ να «φροντίσει η ίδια την Ουκρανία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments