Αρχική Videos H Moderna ετοιμάζεται να αυξήσει την τιμή του εμβολίου της στα 130...

H Moderna ετοιμάζεται να αυξήσει την τιμή του εμβολίου της στα 130 δολάρια

0

Η Moderna εξετάζει το ενδεχόμενο να τιμολογήσει το εμβόλιο της για τον COVID-19 στα 110 έως 130 δολάρια ανά δόση στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν μεταβεί από τις κρατικές συμβάσεις στην εμπορική διανομή εμβολίων, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Stephane Bancel στη Wall Street Journal.

«Πιστεύω ότι αυτού του είδους η τιμολόγηση είναι σύμφωνη με την αξία. Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με νοσοκομειακά συστήματα, φαρμακεία και διαχειριστές παροχών για να συντονίσει τη διανομή του εμβολίου της», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Bancel.

Την αντίδραση του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο Αμερικανός γερουσιαστή Bernie Sanders. Έστειλε μάλιστα επιστολή στην εταιρεία ζητώντας από τη φαρμακευτική εταιρεία να σταματήσει τις προγραμματισμένες αυξήσεις των τιμών στις ΗΠΑ για το εμβόλιο COVID-19, λέγοντας ότι οι αυξήσεις των τιμών θα μπορούσαν να καταστήσουν το εμβόλιο απρόσιτο για εκατομμύρια Αμερικανούς. Τόνισε ότι «η αύξηση των τιμών θα ήταν ιδιαίτερα κατάφωρη αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρείχε περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του εμβολίου».

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2022 και η Pfizer Inc (PFE.N) είπε ότι σχεδίαζε να αυξήσει την τιμή του εμβολίου για τον κορωνοϊό στο ίδιο περίπου εύρος – 110 έως 130 $ ανά δόση – μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος αγοράς της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments