Αρχική Videos “H μισή Ευρώπη θέλει να έχει καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία!”

“H μισή Ευρώπη θέλει να έχει καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία!”

0

Επικριτικός κατά όσων επιθυμούν ένα γρήγορο τέλος στην Ουκρανική σύγκρουση αλλά και καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία, εμφανίστηκε με δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της Πολωνικής κυβέρνησης Πιοτρ Γκλίνσκι. Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για «απειλή» αν οι σχέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ και της Ρωσίας επιστρέψουν στην κατάσταση που ήταν και πριν από τον πόλεμο. Κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Πολωνία αλλά και τη «μισή Ευρώπη» όπως είπε γιατί …τρέφουν ελπίδες για τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Τόνισε και τα εξής:  «Οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης καθώς και οι ψηφοφόροι τους είναι όμηροι ομάδων συμφερόντων που σκέφτονται μόνο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό και συνεχίζουν να είναι πελάτες της Ρωσίας και να συναλλάσσονται μαζί της. Η μισή Ευρώπη είναι έτσι, το περιμένει».

Οι Βρυξέλλες, εν τω μεταξύ, κατηγόρησαν την Πολωνία ότι ολισθαίνει προς τον αυταρχισμό υπό την τρέχουσα ηγεσία της. Η Μόσχα από τη δική της πλευρά απάντησε στα πρόσφατα σχόλια από τη Βαρσοβία δηλώνοντας ότι «τίποτα καλό» δεν μπορεί να αναμένεται στις ρωσο-πολωνικές σχέσεις στο εγγύς μέλλον. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι η «ρωσοφοβία», η οποία έχει «πιάσει» τα μυαλά των πολωνικών αρχών «τους στερεί απολύτως τη νηφαλιότητα στην προσέγγισή τους σε οτιδήποτε σχετίζεται με τη Ρωσία»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments