Αρχική Videos “H μεσαία τάξη αποδεκατίστηκε από την επιβολή των lockdown!”

“H μεσαία τάξη αποδεκατίστηκε από την επιβολή των lockdown!”

0

Την άποψη ότι τα lockdown που επιβλήθηκαν για τον κορωνοϊό έχουν «αποδεκατίσει την μεσαία τάξη η οποία δεν έχει ακόμα ανακάμψει», εξέφρασε με δηλώσεις κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο FOX News ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία ενόψει του 2024 Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ.

«Η δύναμη ενός έθνους προέρχεται από μια ισχυρή οικονομία και μια ζωντανή μεσαία τάξη.  Έχουμε εξαφανίσει τη μεσαία τάξη στη χώρα συστηματικά», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε και τα εξής: «Όλες οι πολιτικές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό ωφέλησαν την ελίτ άρχουσα τάξη σε βάρος της μεσαίας τάξης. Αυτά τα lockdown, μετατόπισαν πλούτο 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τη μεσαία τάξη σε μια νέα αριστοκρατία δισεκατομμυριούχων».

«Δημιουργήθηκαν 500 νέοι δισεκατομμυριούχοι. Η έκθεση της Oxfam, δείχνει ότι οι δισεκατομμυριούχοι που υπήρχαν στην αρχή της πανδημίας, άνθρωποι όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο Τζέφρι Μπέζος κ.λπ., αύξησαν τον πλούτο τους κατά 30 τοις εκατό κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον Donald Trump τονίζοντας τα εξής:
«Είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε αυτά τα lockdown. Είμαι σε καλύτερη θέση να …τρέξω εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ από οποιονδήποτε από τους Δημοκρατικούς, επειδή μπορώ να τον θεωρήσω υπεύθυνο για το χειρότερο πράγμα που έκανε».

Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Τραμπ, ως πρόεδρος, είχε ελάχιστη εξουσία να επιβάλλει lockdown σε πολιτειακό ή τοπικό επίπεδο. Τονίζουν μάλιστα ότι στις αρχές του 2020, είχε είπε ότι το να μείνουν οι ΗΠΑ «κλειστές» «θα προκαλούσε τελικά περισσότερη ζημιά από ό,τι θα απέτρεπε». Για αυτές τις παρατηρήσεις και άλλες, άλλωστε τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης επέκριναν την περίοδο εκείνη συχνά τον Τραμπ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments