Αρχική Videos “H Μέρκελ βρίσκει δικαιολογίες για τις δικές της αποτυχίες!”

“H Μέρκελ βρίσκει δικαιολογίες για τις δικές της αποτυχίες!”

0

Τη δυσαρέσκεια του Κιέβου προκάλεσαν οι πρόσφατοι ισχυρισμοί της Άνγκελα Μέρκελ, ότι έκανε ότι μπορούσε για να αποτρέψει τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο κορυφαίος σύμβουλος του Βολόντιμιρ Ζελένσκυ, Μιχαήλ Ποντόλιακ εξαπέλυσε βέλη κατά της Μέρκελ ότι  «βρίσκει δικαιολογίες για τις δικές της αποτυχίες πολιτικής».

«Η πρώην καγκελάριος Μέρκελ, που έχει κάνει την Ευρώπη πλήρως εξαρτημένη από τη ρωσική ενέργεια, δικαιολογείται: «Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να αποτρέψω τη Ρωσία από το να ξεκινήσει πόλεμο και γι’ αυτό πήρα… φθηνό ρωσικό αέριο». Φανταστικά. Τελικά, ο πόλεμος δεν ξεκίνησε, σωστά;» έγραψε ο Podoliak στο Twitter.

«Η υποτιθέμενη επιθυμία της Μέρκελ να αποκτήσει το εν λόγω «φτηνό ρωσικό αέριο» είχε τελικά ως αποτέλεσμα «κατεστραμμένα ουκρανικά εδάφη και εκατοντάδες χιλιάδες αθώες Ουκρανές ζωές», συνέχισε ο Ποντόλιακ. «Αν δεν μπορείτε να διορθώσετε τα λάθη του παρελθόντος, απλώς σταματήστε να βρίσκετε δικαιολογίες και να ενθαρρύνετε τον επιτιθέμενο», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του ανώτατου συμβούλου του Ζελένσκι έρχονται ως απάντηση στη συνέντευξη της Μέρκελ στην Die Zeit, που δημοσιεύτηκε το Σάββατο. Στη συνέντευξη, η πρώην καγκελάριος ισχυρίστηκε ότι υποστήριξε τη διαδικασία του Μινσκ – μια διεθνή προσπάθεια για τον τερματισμό της σύγκρουσης στο τότε ουκρανικό Ντονμπάς – με καλή πίστη. Η Μέρκελ επέμεινε ότι «προσπάθησα με ό,τι είχα στη διάθεσή μου να αποτρέψω τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες, και ακόμη κι αν η προσπάθεια τελικά απέτυχε, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η διπλωματία είναι αναγκαιότητα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments