Αρχική Αθλητικά νέα H Μάντσεστερ Σίτι αύξησε τα έσοδα της για να παρακάμψει το FFP...

H Μάντσεστερ Σίτι αύξησε τα έσοδα της για να παρακάμψει το FFP το 2011

0
Dodekanisos

Σκάνδαλο προκαλούν στο Διεθνές ποδόσφαιρο οι αποκαλύψεις της «Daily Mail». Η Αγγλική ιστοσελίδα έφερε στο φως της δημοσιότητας στοιχεία, κατά τα οποία η Σίτι παραβίασε κανονισμούς του FFP της UEFA. 

Όπως αποκάλυψε η «Daily Mail» διέρρευσαν emails που αποδεικνύουν πως το 2011 η Μάντσεστερ Σίτι αύξησε το εισόδημά της. Για να παρακάμψει το Financial Fair Play.

Συγκεκριμένα το 2011 χορηγός των «πολιτών» ήταν η Etihad Airways. Ο χορηγός στην φανέλα της πρωταθλήτριας Αγγλίας συνείσφερε 12 εκατ. λίρες για την σεζόν 2010-11. Στην πραγματικότητα το ποσό ήταν πάρα πολύ χαμηλότερο και συγκεκριμένα τέσσερα εκατ. λίρες. Παραβιάζοντας κατά αυτό τον τρόπο τους σχετικούς κανονισμούς της UEFA. 

Η αεροπορική εταιρεία Etihad Airways στην πραγματικότητα δεν πλήρωνε τα ποσά για τα οποία είχε δηλωθεί. Πηγή: dfly

Ουσιαστικά η υποψία που επικρατεί είναι πως η Μάντσεστερ Σίτι, χρησιμοποίησε εταιρείες με έδρα το Αμπού Ντάμπι. Έτσι ώστε να χρηματοδοτούν την φανέλα και την έδρα του συλλόγου και να αυξηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό το εισόδημα της Αγγλικής ομάδας. Όλα θα φαίνονταν νόμιμα και η Σίτι δεν θα αντιμετώπιζε προβλήματα. Όμως απαγορεύεται ρητά στις ομάδες της Premier League να λαμβάνουν χορηγίες από τρίτα πρόσωπα. Πόσο μάλλον όταν συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με τους ιδιοκτήτες του συλλόγου. 

Το Etihad Stadium αποτελεί έδρα της Μάντσεστερ Σίτι. Πηγή: 90min.

Όπως είναι λογικό οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στην Αγγλία. Αν το σκάνδαλο αποδειχθεί αληθινό, όλες οι επιτυχίες της Σίτι συνέβησαν από παραβιάσεις κανονισμών.

Θυμίζουμε πως η Μάντσεστερ Σίτι έχει κατηγορηθεί ξανά κατά το παρελθόν για παραβίαση των κανονισμών. Μάλιστα η UEFA είχε φτάσει στο σημείο να την αποβάλλει από τις διοργανώσεις της. Η υπόθεση είχε φτάσει μέχρι το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), στο οποίο η πρωταθλήτρια Αγγλίας δικαιώθηκε. 

Με πληροφορίες από: MARCA & Daily Mail

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments