Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ H Μαγκούλια στις κορυφαίες αθλήτριες του 2017

H Μαγκούλια στις κορυφαίες αθλήτριες του 2017

0
magkoulia maria
Dodekanisos

Είχαμε καιρό, σαν Δωδεκάνησος, να δούμε αθλήτρια στίβου με τέτοιου επιπέδου προδιαγραφές, αλλά και εξαιρετικές προοπτικές για υψηλές διακρίσεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Αναφερόμαστε στην αθλήτρια της Ένωσης  Καζώνης – Κάλυμνος 2000  Μαρία Μαγκούλια, που αγωνίζεται στη σφαιροβολία και ήδη έχει δώσει  δείγματα για μια σπουδαία αθλητική καριέρα στο αγώνισμά της.

Ο άνθρωπος που την ανακάλυψε και την ανέδειξε  είναι ο Ξενοφώντας Κουτελάς, που τη γυμνάζει στο νησί της Καλύμνου από  μικρό παιδί.

Η ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ, πιστεύοντας στην αξία της, ως αθλήτριας με άριστες προοπτικές, την ενέταξε φέτος στην ΠΡΟΕΘΝΙΚΉ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ( Κ20), εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος  Ε/Ν  που θα διεξαχθεί στο ΤΑΜΠΕΡΕ  της Φιλανδίας από  τις 10- 15/07/2018.

Ήδη η αθλήτρια μας, με βάση την επίδοση που πέτυχε το 2017 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα  Κ20 στο Γκροσέτο της Ιταλίας (15,25μ),  έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της, αφού ξεπέρασε κατά πολύ το όριο της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο αγώνισμα.

Συνολικά μόλις έξι (6) είναι οι αθλήτριες  από  όλα τα σωματεία της επικράτειας που συμπεριελήφθησαν στην προεθνική  ομάδα του ΣΕΓΑΣ, ανάμεσά τους και η δική μας αθλήτρια.

Οι Καλύμνιοι του νησιού, αλλά κι αυτοί της διασποράς, θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για δική τους αθλήτρια και από ότι μαθαίνουμε υπάρχει ήδη μια ισχυρή κινητικότητα, προς την κατεύθυνση της υποστήριξης, πέραν αυτής που έχει η αθλήτρια από την ομοσπονδία.

Ας μη ξεχνάμε πως, για τη Κάλυμνο έχουν περάσει πολλά χρόνια να καμαρώσει δική της αθλήτρια σε τροχιά  ευρωπαϊκής  καταξίωσης, από την εποχή της Χρυσούλας Ιακώβου.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και καλή αθλητική διαδρομή στη Μαρία.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments