Αρχική Videos H …κλιματική αλλαγή ευθύνεται για τους καρδιαγγειακούς θανάτους, λέει μελέτη!

H …κλιματική αλλαγή ευθύνεται για τους καρδιαγγειακούς θανάτους, λέει μελέτη!

0

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε από το CTV News υποδηλώνει ότι ένας στους 100 θανάτους από καρδιαγγειακά οφείλεται σε υπερβολικό κρύο ή ζέστη. Πρότεινε μάλιστα και τη λύση που δεν είναι άλλη από το να υπάρξουν περισσότερες πολιτικές για την κλιματική αλλαγή. Το σχετικό ρεπορτάζ έχει προκαλέσει αντιδράσεις μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν είναι δυνατό να αναφέρονται καθόλου και άλλες σοβαρές αιτίες.

«Η μελέτη διαπίστωσε ότι για κάθε 1.000 θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα, οι μέρες με ακραία ζέστη αντιστοιχούσαν σε 2,2 επιπλέον θανάτους, ενώ οι μέρες με ακραία κρύα αντιστοιχούσαν σε 9,1 επιπλέον θανάτους», αναφέρει το CTV.
Οι ερευνητές δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Circulation της American Heart Association. Η μελέτη ανέλυσε 32 εκατομμύρια θανάτους που σχετίζονται με την καρδιά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες σε 27 χώρες.

Οι ερευνητές  διαπίστωσαν  ότι ένας στους 100 θανάτους που σχετίζονται με καρδιαγγειακά «μπορεί» να αποδοθεί σε ημέρες ακραίας θερμοκρασίας. Κατά τη διάρκεια των εξαιρετικά ζεστών ημερών, ανακαλύφθηκαν 2,2 επιπλέον θάνατοι από καρδιαγγειακά νοσήματα ανά 1.000. Και, κατά τη διάρκεια παγετών ημερών, σημειώθηκαν 9,1 περισσότεροι θάνατοι από τους 1.000.
«Η τρέχουσα πρόκληση τώρα είναι το περιβάλλον και το τι μπορεί να μας επιφυλάσσει η κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο ερευνητής Barrak Alahmad, σύμφωνα με το CTV.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments