Αρχική Videos “H κλιματική αλλαγή είναι μεγαλύτερη απειλή από τον πυρηνικό πόλεμο!”

“H κλιματική αλλαγή είναι μεγαλύτερη απειλή από τον πυρηνικό πόλεμο!”

0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα από τον πυρηνικό πόλεμο. Ο Μπάιντεν έκανε τα σχόλια την Τρίτη κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής στη Νέα Υόρκη. Μόλις τέσσερις μήνες αφότου είπε  σε άλλη εκδήλωση και πάλι στη Νέα Υόρκη, ότι ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα του πυρηνικού «αρμαγεδδώνα».


«Αν δεν μείνουμε κάτω από τον 1,5 βαθμό Κελσίου, θα έχουμε πραγματικό πρόβλημα. Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων. Και επομένως έχουμε ένα πραγματικά μεγάλο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν αρκετά πυρηνικά όπλα για να σκοτώσουν το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι ειδικοί λένε ότι ένας πλήρους κλίμακας πυρηνικός πόλεμος θα κάλυπτε τον πλανήτη με επικίνδυνη ακτινοβολία και θα προκαλούσε έναν πυρηνικό χειμώνα με μειωμένο ηλιακό φως και χαμηλότερες θερμοκρασίες που θα σκότωναν τους περισσότερους επιζώντες.

Το σχέδιο -το οποίο η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος και τα τμήματα Ενέργειας, Μεταφορών και Στέγασης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν δημοσίευσαν τον Ιανουάριο- στοχεύει στην «εξάλειψη όλων σχεδόν των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου» από τον τομέα των μεταφορών έως το 2050, κυρίως μέσω της μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα. Στο σχέδιο, ωστόσο, περιλαμβάνεται μια αμφιλεγόμενη έκκληση για μείωση των «μιλίων μετακίνησης» μέσω «αύξησης της εξ αποστάσεως εργασίας και των εικονικών δεσμεύσεων», συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments