Αρχική Videos H Κίνα προειδοποιεί την Αμερική με συνέπειες με φόντο το …μπαλόνι που...

H Κίνα προειδοποιεί την Αμερική με συνέπειες με φόντο το …μπαλόνι που καταρρίφθηκε!

0

Η κατάρριψη ενός κινεζικού μπαλονιού δεν ήταν παρά μια «κατάχρηση βίας» από την Ουάσιγκτον, είπε ο ανώτερος Κινέζος διπλωμάτης, Γουάνγκ Γι, στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου την Κυριακή. Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν τις «συνέπειες» εάν προσπαθήσουν να υποκινήσουν ακόμη περισσότερο τις εντάσεις μετά το περιστατικό, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση του.

 

«Τα αερόστατα μεγάλου ύψους της ίδιας της Αμερικής πέταξαν παράνομα πάνω από την Κίνα πολλές φορές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον «δεν είναι σε θέση να λερώσει την Κίνα» αφού οι ίδιες οι ΗΠΑ είναι «η νούμερο ένα χώρα όσον αφορά την επιτήρηση».

«Το μόνο πράγμα που πέτυχαν οι ΗΠΑ με την κατάρριψη του μπαλονιού ήταν να βλάψουν τις σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, είπε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έπρεπε να επιδείξουν ειλικρίνεια και να επιλύσουν το ζήτημα αντί να επιδιώξουν να το δραματοποιήσουν ακόμη περισσότερο».

Κινέζοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι το αερόστατο που διέσχισε τη Βόρεια Αμερική νωρίτερα αυτόν τον μήνα ήταν ένα μη επανδρωμένο πολιτικό αερόπλοιο που εκτινάχθηκε εκτός πορείας και εισήλθε κατά λάθος στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ. Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος το κατέρριψε στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας. Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστήριξε τότε ότι το μπαλόνι ήταν μέρος ενός κινεζικού κατασκοπευτικού προγράμματος που υποτίθεται ότι στόχευε πάνω από 40 έθνη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments