Αρχική Videos H Κίνα κάνει “επίθεση” στην Ursula Von Der Leyen

H Κίνα κάνει “επίθεση” στην Ursula Von Der Leyen

0

«Όποιος έγραψε αυτή την ομιλία για τον Πρόεδρο φον ντερ Λάιεν δεν καταλαβαίνει πραγματικά την Κίνα ή σκόπιμα παραμόρφωσε τις κινεζικές θέσεις», δήλωσε ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Φου Κόνγκ τονίζοντας πως είναι «λίγο απογοητευμένος».

Σε μια καυστική ομιλία της, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάλεσε την Ευρώπη να είναι «πιο τολμηρή» με την Κίνα, υποστηρίζοντας ότι το Πεκίνο έχει γίνει «πιο καταπιεστικό στο εσωτερικό και πιο διεκδικητικό στο εξωτερικό». Για πρώτη φορά, η φον ντερ Λάιεν έδωσε υποδείξεις ότι η ΕΕ θα μπορούσε να θέσει τέλος στις μακροχρόνιες προσπάθειες για τη σύναψη μιας μεγάλης εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα. «Αυτή η ομιλία περιείχε πολλές παραποιήσεις και παρερμηνείες των κινεζικών πολιτικών και των κινεζικών θέσεων», είπε ο Φου στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας.

Η Φον ντερ Λάιεν πρόκειται να ταξιδέψει στο Πεκίνο με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν την επόμενη εβδομάδα , όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. «Ελπίζουμε ότι στην επίσκεψή της στην Κίνα και στον διάλογό της με τους Κινέζους ηγέτες, θα μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα την Κίνα», δήλωσε ο Φου Κόνγκ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments