Αρχική Videos H Ιταλία “πάγωσε” την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

H Ιταλία “πάγωσε” την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

0
Dodekanisos

Η Ιταλία «πάγωσε» την αποστολή του έκτου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, ανέφερε η εφημερίδα Il Messaggero , επικαλούμενη πηγές της κυβέρνησης. Η επιχείρηση για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία έχει τεθεί σε παύση «μόνο επειδή πρέπει πρώτα να συντονιστεί με το ΝΑΤΟ και να εξετάσει λεπτομερώς τα στρατιωτικά αιτήματα της Ουκρανίας», ανέφεραν οι πηγές. «Μόνο τότε θα καταλάβουμε τι χρειάζεται το Κίεβο και τι όπλα μπορούμε να προμηθεύσουμε», λέει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Κλειδί σε αυτό θα είναι οι συνομιλίες μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και του Ιταλού υπουργού Άμυνας Γκίντο Κροσέτο. Ο Στόλτενμπεργκ αναμένεται να φτάσει στη Ρώμη τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το il Messaggero, την περασμένη εβδομάδα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα ζήτησε από τον Ιταλό ομόλογό του Αντόνιο Ταγιάνι συστήματα αεράμυνας SAMP-T. Ως προς αυτό, το ιταλικό υπουργείο Άμυνας κατέστησε σαφές ότι η Ιταλία έχει πολύ λίγα τέτοια συστήματα αεράμυνας στη διάθεσή της.

Νωρίτερα, η εφημερίδα la Repubblica ανέφερε ότι ένα νέο διάταγμα για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία θα μπορούσε να εγκριθεί στα μέσα Νοεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το il Messaggero, η Ιταλία δεν έχει ολοκληρώσει το τέταρτο και το πέμπτο πακέτο υποστήριξης.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η προμήθεια όπλων απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ , οι δυτικές ενέργειες θα έχουν μόνο αρνητικό αποτέλεσμα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments