Αρχική Videos “H Γερμανία δεν μπορεί να εγκαταλείψει πλήρως το φυσικό αέριο της Ρωσίας”

“H Γερμανία δεν μπορεί να εγκαταλείψει πλήρως το φυσικό αέριο της Ρωσίας”

0

Την πεποίθηση ότι η Γερμανία δεν μπορεί να εγκαταλείψει πλήρως το φυσικό αέριο της Ρωσίας εξέφρασε σε συνέντευξη του στις εφημερίδες του ομίλου Funke ο εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Michael Kretschmer. Όπως είπε μάλιστα «είναι απαραίτητο να ξαναρχίσει η γερμανο-ρωσική οικονομική συνεργασία μετά την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ουκρανία».

«Βλέπουμε τώρα ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε το ρωσικό αέριο.  Στόχος μας θα πρέπει να είναι να αγοράσουμε ξανά φυσικό αέριο από τη Ρωσία», είπε ο Kretschmer. Σημειώνεται ότι και στις αρχές του Σεπτέμβρη είχε αναφερθεί ξανά στο θέμα λέγοντας με βεβαιότητα ότι η Γερμανία χρειάζεται το ρωσικό αέριο. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Markus Söder, υπάρχει κίνδυνος πτώσης του βιοτικού επιπέδου ολόκληρων τμημάτων του πληθυσμού και κύμα χρεοκοπιών στη Γερμανία λόγω της ενεργειακής κρίσης.
«Έχουμε λάβει στη Γερμανία από την αρχή του έτους αποφάσεις μεγάλης εμβέλειας, διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό με άνθρακα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο», δήλωσε ο Scholz από τη δική του πλευρά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments