“H Ευρώπη είναι …θύμα των ΗΠΑ στο θέμα της Ουκρανίας”

0
Dodekanisos

“H κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία είναι ουσιαστικά μια επινόηση από την Ουάσινγκτον”, τόνισε νέες δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ. Και εξήγησε ότι ο στόχος των ΗΠΑ ήταν να διασφαλίσουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα γίνει πολύ ισχυρή ως αντίπαλος της αμερικανικής οικονομίας.

“Και αυτός ο στόχος επετεύχθη. Η Ευρώπη δεν είναι πλέον καθόλου ανταγωνιστής των ΗΠΑ. Όλες οι κύριες επιχειρήσεις και η μεταποιητική βιομηχανία μετακομίζουν στις ΗΠΑ, όπου οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές και η ενέργεια είναι πολύ φθηνότερη”, είπε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή το κύριο θύμα της πολιτικής των ΗΠΑ να «σύρουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ».

“Όλα τα μεγάλα έξοδα έχουν μεταφερθεί στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι ζουν ολοένα και χειρότερα, οι ενεργειακές πηγές έχουν εκτοξευθεί σε πολλαπλάσια τιμή, σε σύγκριση με αυτό που θα μπορούσαν να ήταν αν οι Αμερικανοί δεν είχαν ανατινάξει τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream”, είπε ο υπουργός.

Ο ίδιος δεν άφησε ασχολίαστη και την πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν λέγοντας τα εξής:

“Το νόημα αυτής της δήλωσης είναι ότι εάν η Ουκρανία χάσει, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πάει εναντίον της Ρωσίας. Σε ένα φροϋδικό ολίσθημα ξεκαθάρισε αυτό που είχαν στο μυαλό τους. Πριν από αυτό, όλοι έλεγαν: Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ουκρανία να χάσει, γιατί o Πούτιν δεν θα σταματήσει σε αυτό και θα αναλάβει τη Βαλτική, την Πολωνία, τη Φινλανδία. Αλλά αποδεικνύεται, σύμφωνα με την ανοιχτή, ξεκάθαρη δήλωση του κ. Austin, είναι το αντίθετο. Δεν έχουμε τέτοια σχέδια και δεν μπορούμε, αλλά οι Αμερικανοί τα έχουν», είπε ο υπουργός.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments