Αρχική Videos “H Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ξεκάθαρο ότι έχει γίνει μέρος του πολέμου”

“H Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ξεκάθαρο ότι έχει γίνει μέρος του πολέμου”

0

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν προειδοποιεί ότι οι δυτικοί σύμμαχοι έχουν γίνει «μέρος του πολέμου» στέλνοντας «ολοένα και πιο σύγχρονα» όπλα στο Κίεβο. O ίδιος μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:



«Αν στέλνετε όλο και πιο σύγχρονα όπλα και χρηματοδοτείται τον ετήσιο προϋπολογισμό ενός από τα αντιμαχόμενα μέρη, μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε αλλά είστε μέρος του πολέμου». Ο ίδιος κάλεσε για μια ακόμα φορά για ειρηνευτικές συνομιλίες προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος.

Η Ουγγαρία, αντίθετα, «απέφυγε να μπει σε πόλεμο» μη παρέχοντας απευθείας όπλα, αν και η Βουδαπέστη παρείχε οικονομική βοήθεια και απέτυχε να ασκήσει βέτο στη χρηματοδότηση για αγορές όπλων από την ΕΕ για το Κίεβο.

Από τη δική της πλευρά, η Πολωνία θα στείλει 60 κύρια άρματα μάχης PT-91 Tvardi στην Ουκρανία επιπλέον των προηγουμένως ανακοινωθέντων 14 γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard 2. Ενώ περισσότερα από 200 άλλα άρματα μάχης παραδόθηκαν το 2022. Η Ευρωπαϊκή Ένωση διερευνά τρόπους για τη δημιουργία μιας ειδικής εισαγγελίας καθώς κάνει λόγο για «Ρωσικά εγκλήματα πολέμου». Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 31 Ιουλίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments