Αρχική Στήλες Απόψεις H επόμενη ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη

H επόμενη ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

 

Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο θα τραβήξει η ιστορία με τον κορωνοϊό, όμως είναι φανερό πως η επόμενη ημέρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Από τη στιγμή δηλαδή που θα ανάψει το «πράσινο φως» για να κυλήσει και πάλι η μπάλα στους αγωνιστικούς χώρους, η μετάβαση ασφαλώς και δεν θα είναι και τόσο ομαλή. Μετά από μια μεγάλη και βίαιη αγωνιστική απραξία, θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για όλους τους αθλητές να μπουν σε μια διαδικασία αγωνιστικής έντασης και μάλιστα συχνής μιας και όλα δείχνουν ότι θα παίζουμε Τετάρτη – Κυριακή – Τετάρτη. Κανένας ποδοσφαιριστής στον κόσμο, επαγγελματίας ή ερασιτέχνης δεν μπορεί να μπει από τη μια στιγμή στην άλλη σε τέτοιους ρυθμούς και χρειάζεται και μια περίοδο ομαλής προσαρμογής προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα το ίδιο του το σώμα.

Αν λοιπόν δοθεί η εντολή να αρχίσουν και πάλι τα πρωταθλήματα πριν από το καλοκαίρι, τότε είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν πολλές και σημαντικές δυσκολίες. Εκτός του κινδύνου της σωματικής ακεραιότητας, oι παίκτες θα έχουν να σκεφτούν πολύ σοβαρά και τις δουλειές τους οι οποίες από τη στιγμή που θα …κυλήσει η μπάλα, θα έχουν ανοίξει. Θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος και αυτό είναι κάτι που προφανώς περιμένει και η ίδια η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου. Και θα είναι δύσκολη επειδή έχουμε να κάνουμε με ερασιτέχνες παίκτες οι οποίοι δεν ζουν από το ποδόσφαιρο.

Τα πράγματα ασφαλώς και θα είναι πολύ διαφορετικά για τους επαγγελματίες για τους οποίους το ποδόσφαιρο είναι η δουλειά τους και θα βρουν τους τρόπους για να μπουν και πάλι σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Κατά κάποιον τρόπο αυτοί είναι «αναγκασμένοι» μα λειτουργήσουν κάτω από οποιοδήποτε καθεστώς πίεσης και «πρέπει» να βρουν τους τρόπους για να μπουν στην όλη διαδικασία και να αντέξουν. Όλα αυτά βέβαια ισχύουν στο καλό σενάριο που λέει ότι κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο ή τον Μάϊο εν πάση περιπτώσει, οι συνθήκες θα είναι τέτοιες που θα είναι εφικτό να γίνουν και πάλι αγώνες. Γιατί αν πάμε στο τραγικό και απευκταίο σενάριο να πάει η βαλίτσα ακόμα πιο μακριά, τότε θα πρέπει να γίνει κουβέντα κάτω από εντελώς διαφορετικό πρίσμα μιας και εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι επικύρωσης των βαθμολογιών και λήξης της χρονιάς χωρίς να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να φθάσουμε ως εκεί…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments