Αρχική Videos “H επιρροή της Ρωσικής προπαγάνδας αυξάνεται στην ΕΕ!”

“H επιρροή της Ρωσικής προπαγάνδας αυξάνεται στην ΕΕ!”

0

«Σε πολλές χώρες, η αφήγηση ότι η Ρωσία δεν είναι ο επιτιθέμενος αλλά το θύμα είναι σε έξαρση!». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η Τσέχα πολιτικός και Επίτροπος της ΕΕ Βέρα Γιούροβα μιλώντας στη Bild. H ίδια επεσήμανε πως «τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για στρατηγικές επικοινωνίες, επειδή η ρωσική προπαγάνδα» επηρεάζει τους λαούς τους». Εξέφρασε την ανησυχία της για την αυξανόμενη δημοτικότητα των ρωσικών θέσεων σε θέματα όπως η σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Στη Σλοβακία, περισσότερο από το 50% του πληθυσμού πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τον ρωσικό επιθετικό πόλεμο. Μέχρι σήμερα, υποτιμούμε την επιρροή της ρωσικής προπαγάνδας. Το πρόβλημα με τους πολίτες της ΕΕ που συμφωνούν με τη ρωσική θέση είναι ότι η Μόσχα επενδύει δισεκατομμύρια στην προπαγάνδα της και δεν κάνουμε τίποτα για να την αντιμετωπίσουμε», υποστήριξε η Jourova. Προέτρεψε τα κράτη μέλη να επενδύσουν περισσότερο στις «στρατηγικές επικοινωνίες και στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης».

«Ο ισχυρισμός ότι όποιος προμηθεύει όπλα είναι φιλοπόλεμος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος», εξήγησε. «Αυτό χρησιμεύει μόνο για να αποδυναμώσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία». Η επίτροπος επαίνεσε τη λογοκρισία της ΕΕ στο RT, περιγράφοντας το κανάλι ως «όχι μέσο ενημέρωσης» , αλλά μάλλον ως «όπλο προπαγάνδας εν καιρώ πολέμου» που δεν έχει θέση στην Ευρώπη. «Θα πρέπει να υποστηρίξουμε τα ανεξάρτητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης», πρότεινε. «Πολλοί από αυτούς είναι εδώ στο Βερολίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments