Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα H επέλαση των …Αθηναίων βαρβάρων

H επέλαση των …Αθηναίων βαρβάρων

0
Dodekanisos

Και ναι, ήρθε η Μεγάλη Εβδομάδα και πλησιάζει το Άγιον Πάσχα και οι επισκέπτες από την πρωτεύουσα κατέφθασαν. Το παρατηρείς όπου σταθείς και όπου βρεθείς. Τζιπάρες, «μοντέρνες» γυναίκες, αγενείς άνθρωποι. Η κίνηση στους δρόμους έχει αυξηθεί και συνήθως παρακωλύεται από κάποιον μεσήλικα οδηγό, ο οποίος είτε θα πηγαίνει με 20χλμ είτε θα σταθμεύει οπουδήποτε γιατί πολύ απλά έτσι γουστάρει. Στα εστιατόρια, τους φούρνους, τις ταβέρνες, τα super markets ακούς από τους περισσότερους υπαλλήλους το ίδιο «Μας έχουν σπάσει τα νεύρα. Εκεί που ήμασταν ήσυχα στο νησάκι μας, ήρθαν και μας αναστάτωσαν.»

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι σε όλους τους Αθηναίους επισκέπτες, γιατί γνωρίζω αρκετούς και είναι εξαίρετοι άνθρωποι. Ποιοτικοί, ευγενικοί και αξιόλογοι. Αναφέρομαι σε εκείνους, που θα «μπουκάρουν» μέσα στο μαγαζί, θα το κάνουν άνω κάτω μέχρι να αποφασίσουν πού θα καθίσουν ή τι θα ψωνίσουν, που θα μιλήσουν με αγένεια στο προσωπικό λες και το βράδυ κοιμήθηκαν στο ίδιο σπίτι, που πάντα βιάζονται. 

Αυτή η βιασύνη.. Αυτή η βιασύνη… Εμείς που ζούμε σε νησιά ή στην επαρχία, καλώς ή κακώς, έχουμε άλλον ρυθμό. Χαλαρό και ξεκούραστο. Δεν είμαστε ποτέ προετοιμασμένοι για όλη την τοξικότητα που θα φέρει ο επισκέπτης με το μόνιμο άγχος και τα προβλήματα σωρό. Άλλωστε έρχεται για διακοπές, σωστά; Για να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει. Επομένως γιατί να μην πάρει 2-3 ανάσες πριν μιλήσει ή ενεργήσει και να αφήσει εμάς να του μεταδώσουμε όλη την ηρεμία και την ομορφιά της απλής και καθημερινής ζωής του τόπου μας;

Είναι γεγονός ότι όλοι αυτοί, όταν φεύγουν, είναι αλλαγμένοι. Είναι πιο χαλαροί. Αλλά εμείς όχι! Είμαστε σε αναμονή για μια δύσκολη και απαιτητική σεζόν και αυτά τα πρώτα δείγματα από την περίοδο του Πάσχα μόνο αισιόδοξους δεν μπορούν να μας κάνουν. Γι’αυτό και ο κόσμος αποφεύγει τις εποχιακές εργασίες. Γι’αυτό και οι περισσότεροι καταστηματάρχες αναζητούν απεγνωσμένα προσωπικό και δε βρίσκουν.  Εννοείται πως και το οικονομικό κομμάτι και η εκμετάλλευση παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά στο κομμάτι της ψυχολογίας και του να πάρεις απόφαση να απασχοληθείς στον τουρισμό παίζει μέγιστο ρόλο πόσο μπορείς και αν θες να αντέξεις όλες αυτές τις συμπεριφορές των πελατών.

Γι’αυτό, αγαπητοί Αθηναίοι και μη, όσοι επισκέπτεστε την επαρχία για να αφήσετε τα πολύτιμα λεφτάκια σας, έχετε υπόψιν πως είμαστε άνθρωποι, ζούμε αρμονικά και επιθυμούμε να συνεχίσουμε έτσι, παρέχοντάς σας τις όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες και τη φιλοξενία μας. Σας θέλουμε και σας χρειαζόμαστε, γιατί δίνετε ζωή στον τόπο μας και φέρνετε τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις σας. Ας συνυπάρξουμε με αρμονία και σεβασμό. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments