Αρχική Videos H Ελβετία ψήφισε υπέρ των γάμων ομοφυλόφιλων σε εθνικό δημοψήφισμα

H Ελβετία ψήφισε υπέρ των γάμων ομοφυλόφιλων σε εθνικό δημοψήφισμα

0
Dodekanisos

Η Ελβετία ψήφισε τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων σε εθνικό δημοψήφισμα την Κυριακή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του rt.com. Παρέχει επιπλέον δικαιώματα σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, τα οποία προηγουμένως αντιμετώπιζαν κάποιους νομικούς περιορισμούς. Τα τελικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή ανέφεραν ότι η πρωτοβουλία έγινε αποδεκτή από σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων, με το 64,1% να ψηφίζει υπέρ. Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν από το δημοψήφισμα έδειξαν παρόμοια επίπεδα υποστήριξης.

Πριν από την ψηφοφορία, τα ομόφυλα ζευγάρια είχαν την επιλογή πολιτικής σύμπραξης βάσει νόμου του 2007, αλλά ορισμένα από τα δικαιώματά τους ήταν περιορισμένα, σε σύγκριση με τα παντρεμένα ζευγάρια. Δεν μπορούσαν να πάρουν από κοινού την επιμέλεια των υιοθετημένων παιδιών, για παράδειγμα, και δεν μπορούσαν να υιοθετήσουν παιδιά με τα οποία δεν συνδέονται εξ αίματος.

Η πρωτοβουλία «γάμος για όλους» πρωτοστάτησε από την ελβετική κυβέρνηση, η οποία την υποστήριξε ως ζήτημα ισότητας. Η αντιπολίτευση καθοδηγήθηκε από ομάδες που υποστηρίζουν τις συντηρητικές αξίες, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των υποκατάστατων κυήσεων – που είναι παράνομες στην Ελβετία – και θα βλάψει τα παιδιά που γεννήθηκαν από δωρητές. Τέτοια παιδιά πρέπει να περιμένουν μέχρι τα 18 τους για να μάθουν την ταυτότητα του βιολογικού τους πατέρα, σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments