“H Εκκλησία στη Δύση έχει χάσει την κοινωνική της σημασία”

0
Dodekanisos

Το κύριο πράγμα που συνέβη στη Δύση τα τελευταία 20 χρόνια είναι ο αποχριστιανισμός, δήλωσε o Αλεξέι Πούσκοφ, ανώτερος αξιωματούχος της άνω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Yπάρχει εκκλησία, υπάρχει πάπας, φαίνεται ότι υπάρχουν ενορίτες, αν και ο αριθμός τους μειώνεται. Στη Γαλλία, μόνο το 12 τοις εκατό του πληθυσμού θεωρεί τον εαυτό του θρησκευόμενο. Η εκκλησία έχει χάσει την κοινωνική της σημασία. Ορισμένοι δυτικοί κοινωνιολόγοι μάλιστα προτείνουν ότι το νέο ημερολόγιο δεν πρέπει να ξεκινά από τη γέννηση του Χριστού, αλλά από το έτος που αναγνωρίστηκαν οι γάμοι ομοφυλόφιλων».

Ο ίδιος πρόσθεσε χαρακτηριστικά και τα εξής:
«Είναι μια επίθεση σε όλες τις μεγάλες θρησκείες. Είναι ο μετασχηματισμός του συστήματος για μετέπειτα συνολική παγκοσμιοποίηση. Με την καταστροφή της οικογένειας, την υπονόμευση του κράτους και την καταστροφή των συνόρων».

«Οι δυτικές χώρες εξάγουν επίσης την ΛΟΑΤΚΙ ιδεολογία τους. Θυμηθείτε πώς η γερμανική ομάδα ποδοσφαίρου αποφάσισε να πετάξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ με ένα αεροπλάνο βαμμένο σε χρώματα ΛΟΑΤΚΙ. Ή τη σημαία που είναι αναρτημένη κάθε φορά στην αμερικανική και βρετανική πρεσβεία. Είναι άλλο ένα εθνικό σύμβολο για πολλές δυτικές χώρες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αγώνας που διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία «πηγαίνει πολύ ευρύτερο και βαθύτερο από την Ουκρανία»: «Είναι ένας αγώνας για έναν πολιτισμό που θα συνεχίσει να υπάρχει». Και η Ρωσία πρέπει να αναλάβει τον κύριο ρόλο σε αυτόν τον αγώνα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments